Jump to content

Kuki-1

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o sljedečem: Punica obrađuje jedan vinograd koji joj je dala majka(ništa na papiru samo usmeno sa čim se je i složio njen brat(od punice).E sad punica veli svojoj kčeri(mojoj supruzi) evo ti taj vinograd radi ga i bit če tvoj,sa tim se ja slažem ali želim da to punica nekako papirnato riješi jer u taj vinograd treba nešto uložit da bude kako treba,a ja ne mislim ulagat u nešto što nije ili za koje vrijeme nebude moje. S obzirom da vinograd još glasi na puničinu baku kako se može taj vinograd prenjet na moju ženu (Što bi bilo najbolje ali s obzirom na momentalnu financisku situaciju bi trebalo pričekat)ili nekako osigurat da poslije smrti puničine majke nitko nema pravo na taj vinograd osim moje žene? Da se slučajno brat od punice ne predomisli i zatraži dio u tom vinogradu. Znači da moja supruga ima neki dokaz(papir) da poslije bakine smrti je taj vinograd njen i da nitko nema nikakav dio u njemu. Zamolio bi nekog da me savjetuje što bi mi bilo najpametnije najbrže i najjeftinije napravit. Unaprijed zahvaljujem!!
  2. Ovako:htio bi darovati dio svoje tvrtke u kojoj sam 100%vlasnik svojoj kčeri, kako to mogu učinit najbrže i najednostavnije. Hvala unaprijed!
  3. Evo ovako:Danas sam se išao prijavit na burzu rada u svezi naknade i traženja posla(radio sam u jednoj firmi do 23.2 i dobio poslovno uvjetovani otkaz) i tamo sam potpisivao neke papire a između ostalog i prijavnicu. Kad sam došao doma malo bolje sam pročitao tu Prijavnicu na kojoj sa zadnje strane piše:Pod materijalnom i kaznenom odgovornošču usvrhu prijave nezaposlenih osoba...izjavlujem: Između ostalog piše i NEMAM registrirano trgovačko društvo... E a ja imam registrirano trgovačko društvo(d..)ali je u stanju mirovanja oko 5 godina i naravno ništa ne radim. 1.Interesira me dali ja imam pravo na naknadu i opčenito biti prijavljen na burzi. 2.Ako ne šta bi mi bilo najpametnije napravit da to pravo ostvarim. Hvala unaprijed!
  4. Kolektivni je bio od 25.12.2009 za naš pogon za ostale neznam(firma se sastoji od dva pogona prodaje itd.) Nemem rešenje poslodavca za godišnji(poslodavac je usmeno sve obavjestio o kolektivnom) kao i nitko to je kod nas nepoznanica,kao i odluka o kolektivnom preko blagdana. Poslodavac mi nije nikada uručio nikakvo pisano upozorenje na učinjeni prekršaj pa čak ni za onaj prekršaj od veselog 22.12. Hvala ti cigo1 popravio si mi dan. Nego da te pitam pošto neznam za taj zahtjev za zaštitu prava,dali to postoji neki obrazac ili kako,ako ne postoji obrazac uopšte nemam ideje kako da to napišem pa bi te zamolio da mi to malo detalnjije objasniš. Još jedamput zahvaljujem!
  5. Nitko mi nije dao ništa za potpisat poslije alkotestiranja. Radim kao voditelj pogona.
  6. Prije svega pozdrav svima! Evo mog problema 22.12.2009 god.Poslodavac je došao sa alkotestom (ampula koja ima označeno 0,5)ja sam napuhao nešto malo više od te granice i poslodavac mi je rekao da idem na godišnji i da se vidimo poslije nove godine(imali smo kolektivni godišnji do 3.siječnja 2010)a 4 siječnja sam u poduzeče poslao faxom potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad,da bi nakon nekoliko minuta me nazvala ženska osoba iz firme i rekla mi da njima to netreba jer da sam ja dobio otkaz i da če mi papire za potpis poslat u halu gdje sam radio.U međuvremenu me nitko nije kontaktirao niti me zvao da nešto potpišem samo mi je prijatelj 08.01.20010 donio radnu knjižicu,odjavu sa zdrastvenog,odjavu sa mirovinskog na kojem čak piše: razlog prestanka svojstva osiguranika:sporazumni raskid ugovora o radu,niti sam ja išta dobio za potpisat niti bi potpisao sporazumni raskid ugovora.Nekoliko sam puta probao telefonom(mobitelom)kontaktirat poslodavca no on se jednostavno nije htio javit. Još samo da spomenem da imam potpisan sa poslodavcem ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Recite što mi je najpametnije činit!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija