Jump to content

tinkas

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tinkas objavio

  1. Nelly54 nisam zapamtila ime suca ali je lik stvarno bio ok.
  2. Učila sam iz samih zakona jer sam tako bila najsigurnija da sam sve pročitala i da nisam nešto izostavila.
  3. Mogu reći da i nije bilo tako strašno kako se govori. Naravno trema je bila strašna ali da li je to bilo radi moga znanja (jer sam stvarno učila) ili sam jednostavno imala sreće (biti će to prije). Ustav sam najgore znala pita točno određeno pitanje i na njega traži točan odgovor znači nema muljanja (pitanja npr. što se donosi 2/3 većinom svih zastupnika, Vlada od čega se sastoji itd.). Mislila sam da će me rušiti. Zajedno sa Ustavom sam polagala i Zakon o sudovima (pitanja npr. koliko ima sudačko vijeće Županijskog suda, ustrojstvo Vrhovnog suda itd.). Zatim prijepis koji je bio lagan ali starno lagan pa ZUP, ZUS i Službenički odnosi. ZUP i ZUS nije stvarno tražila puno s tim da su pitanja bila otprilike koje novosti se nalaze u novom ZUP-u a nije ih bilo u starom (kako se pokreće upravni spor: na zahtjev stranke, po službenoj dužnosti i novo je javnom objavom itd.). Službenički su bili stvarno lagani. Za kraj je ostalo riješiti poslovnik i sudske pristojbe. U komisiji je bio sudac Županijskog suda i bio je stvarno fer a pitanja su bila koje vrste arhiva postoje na sudu, kako se označava spis koji je iskazana kao gotov, tko ne podliježe plaćanju sudskih pristjbi, kako se uplaćuju sudski podnesci znači u biljezima ili uplatnicom, ako se uplaćuje na sudu u računovodstvu koliko taj novac smije stajati u računovodstvu dok se ne položi itd. Ta dva ispita bila su ustvari više monolog ispitivača nego što smo mi odgovarali na pitanja. Stvarno pitanja su bila sva koja se vrte po Legalisu. Svi su bili zaista susretljivi tako da nije bilo većih problema. Palo je dosta ljudi a najviše iz Zakona o sudovima ali oni nisu stvarno znali ništa. Javi se kada ideš.
  4. Ivana21 ja sam bila na ispitu 15.05. i riješila sam ga otprve. Kako to da ti još nisi bila na ispitu?
  5. Evo i ja sam se riješila velikog problema koji se zove DSI. Sve sam položila i mogu reći da su mi iskustva više nego pozitivna. Ispitivači su bili i više nego susretljivi i pokazali su se prije svega kao ljudi. Znam da je sada lako reći bilo je lako ali znam da vas sve muči trema i da ste napeti. Stvarno morate znati odgovore ali i jako izlaze u susret kada vide da kužite o čemu pitaju. Nemojte se brinuti jer ćete sigurno položiti. Želim svima puno sreće!!!
  6. I ja brojim još kratko dane također idem na državni 15.05.ali ja sam SSS. Učila sam dva tjedna ali gotovo po cijele dane tako da ne znam koliko je toga ostalo u glavi, vidjet ćemo u subotu. Sretno svima!
  7. Ja sam također administrativni referent i imam rok 15.05. Mogu te pitati što točno učiš? Ja učim iz zakona i dosta je preopširno pa se gubim
  8. Ivana 21 nismo se dugo čule. Jesi li dobila rok?
  9. Imam samo Zakone ništa od skripta nažalost. Ako ti imaš nešto molim te proslijedi mi. Please!
  10. Prijavljujem se u trećem mjesecu pa imam vremena ali prikupljam literaturu da vidim koliko toga ima. A toga već sada ima stvarno previše!!!
  11. Stvarno jeli tko u zadnje vrijeme polagao DSI za sudskog zapisničara? Neka se netko javi sa iskustvima sa ispita!!!
  12. Još jednom molim da ako netko ima skripte za DSI za sudskog zapisničara da se javi!!!! Itko?
  13. Molim ako netko ima skripte za DSI za sudskog zapisničara da mi pošalje na moj mail martina.prelac@gmail.com jer me lagano ulovila panika. Hvala svim dobrim dušama!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija