Jump to content

plavax

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle, dragi forumaši, ima li tko kakav komentar na ovakvu situaciju? Ja više niti sam ne znam što bih mislio. Možda još samo jedno pojašnjenje - radim u ustanovi - broj korisnika ustanove nije padao, stovise rastao je, uredno se sufinancira od strane države a otkaz mi je uručen zbog gospodarske situacije u RH. Dakle, na mojem radnom mjestu ne postoji npr. prad prometa od 30 % npr. pa da mogu shvatiti da letim van.
  2. Odvjetnik je prihvatio ponudu izmijenjenog ugovora u moje ime te također podnio zahtjev za zaštitu prava radnika. Ja nisam potpisao ugovor, nakon osam dana mi dolazi odluka o premještanju na drugo radno mjesto. S obzirom da nisam odlazio na posao pozivaju me da iznesem obranu pred ravnateljem te iskazujem da po savjetu odvjetnika koristim pravo da ne oslazim na posao dok je u tijeku sudksi proces. Otkaz i premještaj na drugo radno mjesto je obrazložen teškim gospodarskim stanjem u RH. Spor protiv poslodavca vodim zbog diskriminacije na radnom mjestu zbog zdravstvenog stanja i obrazovanja.
  3. Štovani forumaši, tijekom ljeta podigao sam tužbu protiv poslodavca. U vrijeme podizanja tuzbe bio sam na bolovanju. Odvjetnik je obavijestio poslodavca o tome da necu dolaziti na posao dok se sudski proces ne zavrsi. Cim je bolovanje zavrsilo, dobivam na kucnu adresu otkaz ugovora o radu i ponudu na premjestanje na pola radnog vremena i na nize rangirano radno mjesto s brutto placom manjom od minimalne zakonom određene. Prema savjetu odvjetnika ugovor ne potpisujem, salje se zahtjev za zastitu prava radnika na koji stize izvanredni otkaz ugovora o radu. Dakle, dobio sam otkaz, uskoro idem na bolničko liječenje, liječnik mi nije otvorio bolovanje prema preporuci specijaliste jer sam u sudskom procesu pa ne mogu koristiti dva prava da ne odlazim na posao. A ja sad lijepo s izvanrednim otkazom u dzepu. Ima li tko kakav pametan savjet?
  4. Dragi forumaši, radim u jednoj ustanovi, radno vrijeme od 8,00 do 16,00, pauza od 15,30 do 16,00. Jednom mjesečno dužna sam prisustvovati sastanku koji je uvijek zakazan za 17,00 sati. Dakle, sat vremena nakon prestanka mog radnog vremena ( zbog toga zadnji dan u mjesecu mogu otići s posla dva sata ranije). Moje pitanje je da li taj sastanak ulazi u prekovremeni rad ili je to u redu da se sastanak zakazuje nakon radnog vremena i da zbog toga zadnji dan u mjesecu mogu izaći ranije s posla? Moram li ja pauzu provesti na poslu, s obzirom da je na kraju radnog vremena ili mogu otići kući? Osoba s istom stručnom spremom zaposlena na istom radnom mjestu kao i ja obavlja svoj posao u radnom vremenu od 10,30 do 17,00 s time da je pauza za tu osobu od 10,30 do 11,00. Dakle, bitno smanjena satnica, jednaki broj radnih dana s istim osobnim dohotkom. Diskriminacija? Postoji li zakonska regulativa oko određivanja pauze ili je to slobodna volja svakog poslodavca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija