Jump to content

tomotom

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. to je sve jasno, ali mene zanima na osnovi cega je kolega moderator na upit o tecaju u CEKAO napisao da se sa tim tecajem moze upisati djetatnost 74.20 u obrtnicu. ako je to nekom vec uspjelo u praksi i na osnovi toga ima upisanu djelatnost, onda postoji neka procedura za to, a to bi mi bilo od velike koristi. pisao sam na ministarstvo i nisam dobio odgovor, a mozda je pametnije da ne "cackam mecku"dalje da se ne dogodi definitivna zabrana, a mozda je vec postojala procedura (sumnjam da bi netko iz glave ispalio takav podatak o CEKAO i upisu u obrtnicu)
  2. hvala na odgovoru. za d.. znam, ali mi se ne isplati jer mi je obrt dodatni posao, tj. imam stalni posao, a preko obrta tu i tamo nesto napravim tako da ne zelim komplicirati sa d.. iz vise razloga. sa pravilnikom je regulirano da za djelatnost koju za zelim upisati treba zvanje fotograf. u obrtnom registru koji u praksi provodi upis zanimanja u obrtnicu traze sss fotograf za tu djelatnost. ako ministarstvo i smatra da je verificirani tecaj sa upisom zanimanja u radnu knjizicu dovoljan za obavljanje sporne djelatnosti, kako to provesti u praksu, tj. upisati djelatnost u obrtnicu kad u registru ne to zele. zato me i najvise zanima tekst moderatora, odnosno izvor tog navoda "Ukoliko je uvjerenje o osposobljenosti uvedeno u radnu knjižicu ne morate imati trogodišnju fotografsku.Temeljem uvjerenja otvarate obrt."
  3. Poštovani, zbog registriranja fotografske djelatnosti u obrtu upisao sam verificirani program "fotografska radionica" u Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb s čijim polaganjem dobivam upisano zanimanje "fotografa različitih tehnika". U međuvremenu sam zvao obrtni registar grada Zagreba gdje mi je gospođa objasnila da je za upis fotografske djelatnosti u obrtnicu (74.20) neophodna svjedodžba SSS fotografske škole. Molim Vas za objašnjenje ili izvor Vaših navoda po kojima za upis navedene djelatnosti u obrtnicu nije nužna SSS fotografskog usmjerenja. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija