Jump to content

kubus

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pomoć zar nitko nezna odgovor a sutra mi je ročište i predavanje novog tužbenog zahtjeva a odvjetnik me nešto MULJA može li neki brzi i stručni odgovor . HVALA
  2. Dobio sam otkaz ugovora o radu zbog skrivenog ponašanja radnika i tužio sam poslodavca ,radni spor je trajao dvije ipo godine i ja sam dobio spor poslodavac me mora vratiti na posao i isplatiti sve zaostale plaće a kroz to vrijeme nisam iskoristio dva godišnja odmora sad me zanima dali je poslodavac dužan isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor uz zaostale plsće? I još me zanima kako će poslodavac izračunati moje zaostale plaće kao da sam radio dali se uzima neki prosijek ili nešto drugo ??
  3. Evo moj problem a to je dobio sam sve sporove s poslodavcem i došli smo do ovrhe radi povratka na rad ,prva je ovrha riješena u moju korist a poslodavcu su zaprječene novčane kazne ako ne izvrši sudsku ovrhu u roku od 8 dana. Pošto me nije vratilo na posao pokrenuo sam drugu ovrhu i zatražio da se poslodavcu naplati kazna i odredi nova ako me ne vrati na posao. Onda sam zvao nakon tri mjeseca ovršni sud i pitao u kojoj je fazi ovrha i rekli su mi da je 07.09 i kad je taj datum prošao zovem ja njih što je s time ali mi kažu da je bila u suca ali da je sudac to kao stavio na neko čekanje do 12.11 e sad me zanima što to može značiti koji je tu problem s obzirom da je to postupak iz radnog spora i hitne je naravi a on ga odgađa ?Koja je to prevara što to može biti dali može biti neki pritisak od strane nekog da se to otegne ?
  4. Pozdrav Molim da mi odgovorite na moje pitanje a to je koliko može trajati revizija iz radnog spora na Vrhovnom Sudu ? Zvao sam u sud i rekli su mi da je predmet kod suca ali mi nisu rekli koliko to može trajati ,već je prošlo više od mjesec dana od kad sam zvao i to je kod suca . Ima li tko kakvo iskustvo s tim?
  5. Hvala na odgovoru. A dali mogu od poslodavca tražiti neku naknadu (lovu)osim plaće za vrijeme dok nisam radio s obzirom na to da sam već tužio Državno Odvjetništvo za dane provedene u pritvoru itd...
  6. Pozdrav svima i oprostite ako ovo nije tema za ovaj podforum,evo ovako da ne duljim. Bio sam pritvoren i odbačena je optužnica protiv mene i jasno mi je da mogu tužiti državu za naknadu štete imovinske i neimovinske e sad me zanima dali mogu tužiti poslodavca koji je kriv za pokretanje postupka protiv mene i koji je dao krive podatke na osnovu kojih je državno odvjetništvo pokrenulo postupak protiv mene. Poslodavac mi je kad me je državno odvjetništvo pritvorilo dodjelio otkaz ugovora o radu pokrenuo sam postupak pred sudom i treba me vratiti na poso i isplatiti sve plaće itd.. Postupak je završen i ovrhom je presuđeno u moju korist i tu je sve čisto . Sad me zanima dali i po kojoj još osnovi mogu tužiti poslodavca jer mi je u zadnje dvije godine toliko zagorčao život meni i mojoj porodici da to nikakvi novci nemogu platiti. PS Ako mo gu tužiti koji bi mi odvjetnički ured preporučili??
  7. Dobio sam sudski spor s poslodavcem prvostupanjski i drugostupanjski i sad me poslodavac treba vratiti na posao u roku 8 dana a taj je rok prošao danas a poslodavac me nije pozvao na posao.Što sad da radim dali da čekam još koji dan ili da idem na ovrhu??? Zanima me još o isplati zaostalih plaća,kako se to izračunava jer s obzirom da sam bio 6 mjeseci na bolovanju dali ulazi u prosijek zadnja 3 mjeseca kad sam bio na bolovanju i primao sam naknadu od HZZO-a ili ulazi u prosijek ona 3 mjeseca kad sam radio i primao punu plaću prije bolovanja???
  8. Pošto je obustavljen postupak protiv mene tj.odustajanje tužilaštva o daljnjem progonu kad mogu očekivati da mi se vrate oduzeti predmeti? Dali ja trebam podnijeti neki zahtjev za povratom oduzetih predmeta ili će oni poslati meni neki dopis da mogu doći preuzeti oduzete predmete?
  9. To mi baš i nije jednostavno jer mi je sve u odvjetnika a i dali je broj spisa onaj od istražnog postupka ili neki drugi broj???
  10. Istraga je gotova prije više od dva mjeseca sad me zanima dali ću ja dobiti neki dokument npr.da su odustali od podizanja optužnice jer sam čitao na nekim forumima da ako oni odustanu od podizanja optužnice ne šalju ništa meni kao osumnjičeniku? Molim nekoga s iskustvom da mi malo to pojasni jer mi se čini da je prošlo dosta vremena i da bi trebao već dobiti neku obavjest ili da je podignuta ili da je dobačena
  11. Dali se ja mogu i di se ja mogu interesirat tj.pitati dali je podignuta ili odbačena optužnica jer već je prošla skoro godina a ništa se ne događa i nitko nišat ne govori,ja sam slučajno doznao da je istraga završena prije mjesec dana.
  12. Kako to zna proći i duže vrijeme znači oni je mogu podignut kad ih je volja??? I još me zanima tko tačno podiže optužnicu dali sudac istrage ili državni odvjetnik???
  13. Pozz Istraga je gotova kad mogu očekivati podizanje optužnica za koliko dana od završetka istrage ????
  14. Pozdrav Radim u jednoj firmi gdje zbog potrebe posla trebam svaki dan ostati duže raditi od radnog vremena oko 1 sat. Poslodavac mi u listi kad ispunjavam radne sate ne želi upisati prekovremene nego zahtjeva da se upiše 40 sati. Tako me već godinama iskorištava a problem je u tome što mi nikad nije dao nalog za prekovremeni rad i nema nigdje dokaza da sam radio više od 40 sati tjedno. Priroda moga posla je ta da ja nemogu napustiti radno mjesto prije nego što napravim sve potrebne radnje tj.zaključim smjenu i napravim obračun i sredim sve radnje koje tome predhode. Da bude jasnije radim u jednom velikom trgovačkom poduzeću tj.u jednoj prodavaonici. Sad me zanima kako ja mogu natjerati poslodavca da mi to plati a nemam niti jednog relevantnog dokaza da sam radio više osim tih nesretnih obračuna gdje se vidi kad sam zaključio smjenu na računalu. E i još nešto za koliko se vremenski unazad može tražiti da mi se isplate prekovremeni sati???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija