Jump to content

ruky

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. račun mi je blokiran zbog prometne kazne iz 2011g. kaznu sam platio 3mj. 2012g odmah poslije odluke prekršajnog suda. račun su blokirali jer nisu provjerili uplatu. sada kad sam dokazao plačanje kazne od 400kn su povukli potraživanje. sada mi je račun blokiran zbog finine naknade 240kn za blokadu računa. naknada zbog neosnovanog blokiranja računa mogu li to nekako izbječi i kome se žaliti?
  2. ured za prostorno uređenje neće biti zadovoljan samo prijenosom vlasništva na grad već traže da kada grad preuzme te parcele da mora napraviti promjenu kulture tj. prenamjenu sa oranica na javno dobro nogostup ili put. To me najviše zabrinjava što oni kad preumu mogu reći da će prenamjena biti kada se bude gradio nogostup što možda bude za 10ak godina. Hvala na preporuci da napravim pismeni dopis da se izjasne o mogučnosti prava služnosti.
  3. ja sam vlasnik tih malih parcela. nemam uporabnu dozvolu sada je tražim da mogu ucrtati kuću i dobiti kućni broj. I sda zbog toga prave problem jer čestica na kojoj je kuća nema direktan spoj sa javnim dobrom cestom.
  4. problem je u tome što nemogu dobiti kučni broj niti prijaviti prebivalište
  5. Kupio sam dvije parele za gradnju kuće zbog njihove širine morao sam u postupku izdavanja riješenja uvesti parcelaciju da se te dvije parcele spoje u jednu da se dobije dovoljna širina zemljišta za samostoječu kuću. Napravljeni su idejni projekti u kojima se vidi da se parcele moraju spojiti u jednu. tako mi je i izdano riješenje o uvjetima građenja. Sama parcelacija je rađena za vrijeme gradnje kuće. problem nastaje tu što se ko parcelacije storilo dvije male parcele jedna 7m2 a druga 17m2 koje se nalaze između javnog dobra ceste i parcele na kojoj je kuća izgrađena. širina zemljišta je nekih 27m a te male parcele se nalaze jedna kraj druge. Pitanje: mogu li pristup javnom dobru riješiti pravom služnosti na jenoj od te dvije male parcele DOLJE SU SLIKE PRIJE PARCELACIJE I POSLIJE PARCELACIJE KAKO IZGLEDAJU TE PARCELE
  6. hvala na odgovoru ali ma zanima dali ima koristi pokretati tužbu. evo malo jasniji opis. riječ je o granitu i kada je bilo napravljeno sve je bilo uredu. na ugovoru se ne spominje ništa o kvaliteti granita samo vrsta. nema naveden nikakav garantni rok. kada smo primjetili puknutu ploču firma je bila zatvorena i rekli su da više ne mogu to raditi i da ne daju garanciju na izvedene radove i ugrađeni materijal a i da je to neko drugi mogao učiti. ništa nije postignuto mirnim putem a sada je prošlo več godinu i pol od kada su završili radove dali uopče ima koristi pokretati tužbu s obzirom na sve okolnosti. unaprijed hvala
  7. klesar napravio grobnicu , nakon 9mj. pukao poklopac. umeđuvremenu firma zatvorena postoji ugovor o naruđbi alii nije navedena garancija. dali postoji način da se nešto napravi sudskim putem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija