Jump to content

Gorski

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovdje izgleda da izostaje ne samo dobra volja od dužnika već i odlučnost od sada odgovornih da istjeraju pravdu. I kako bi taj dogovor o vraćanju trebao izgledati s obzirom da se radi o iznosu nekoliko godišnjih prosječnih plaća u RH. Da se to ne otegne recimo na slijedećih 50 godina. Hvala na odgovoru!
  2. Znači, njihovo potpisano priznanje ih ne oslobađa kaznenog gonjenja? To priznanje je dato samo u svrhu obavješćivanja članstva sindikata o manjku. Hvala na odgovoru!
  3. U sindikatu je pronevjerena veća svota novca od strane odgovornih osoba. Isti su priznali i potpisali taj manjak ali ne predlažu rješenje problema. Da li ima osnove za podnošenje kaznene prijave s ozbirom da su priznali manjak i tko ju može/mora podnijeti? Unaprijed hvala!
  4. Poštovani, U Podruznici jednog strukovnog sindikata kod nas trenutno se obavljaju izbori za tijela (povjerenika, članove nadzornog odbora) Podruznice. Izvršni odbor iste Podružnice donesao je odluku da se izbori odrze u dva radna dana, od 7:00 ujutro do 19:00 prvoga dana te od 7:00 ujutro do 19:00 drugoga dana. Izabrana je Izborna komisija i predsjednik te prostor (sindikalna prostorija u poduzeću) u kojemu će se obaviti izbori za tijela podruznice. Interesira me da li je gdje propisano vrijeme trajanja izbora i da li ono smije prelaziti u drugi dan tj., da nastaje "rupa" u nadzoru nad izbornim materijalom (izborna kutija, glasački listići...) s obzirom da prostorija u kojoj se izbori obavljaju noću ostaje bez nadzora te s mogućnošću da je posjećuju i trenutno legalni predstavnici podruznice sindikata? Također, ako je gdje propisano tko, kada i kako pečati, kontrolira i čuva izbornu kutiju molim vas da me usmjerite. Unaprijed hvala! Pozdrav iz Rijeke!
  5. Nije mi u interesu graditi novi zid već urediti postojeći. A i ne bi bilo u redu sagraditi novi zid tik do njegovoga a njemu izgleda vlaži unutar garaže.
  6. Buni me to što to nije ogradni zid već zid koji čini njegovu garažu. Ako sam dobro shvatio, trebalo bi ustanoviti granicu između naših posjeda te prema tome i zaključiti da li je zid na međi ili na njegovom posjedu. Dobro, ali što onda sa mojim pravom građenja tik do tog zida ako to njemu na nikakav način ne ometa vidik i sl.?
  7. Nitko mi ne može odgovoriti?
  8. Poštovani, molim za pomoć! Živimo u obiteljskoj kući u centru Rijeke gdje na jednoj strani graničimo sa susjedovom nekretninom. Kako su naša i susjedova kuća izgrađene tako da se u jednom dijelu primiču jedna drugoj manje od jednog metra tako između naših građevina postoji suvlasnički dio. No, u nastavku naše kuće, imamo okućnice nekoliko kvadrata, koja je sa strane do susjeda omeđena njegovim zidom, koji ujedno čini i zid njegove garaže, spojene sa njegovom kućom. Kako je taj dio naše okućnice u našem vlasništvu interesira nas tko je odgovoran za uređenje te strane zida susjedove garaže koja je do nas? Da li tu vrijedi ona odredba zakona koja govori o vlasništvu zida tj. ograde između dvije čestice (do pola zida je naše vlasništvo od pola zida unutra susjedovo)? Interesira me to prije svega zbog zapuštenog izgleda toga zida, kao i cijele kuće susjedove. Osobno bih taj zid uredio sam ali susjed ne da već ističe kako će on to sam sanirati ali zahtjeva da mu dozvolimo probijanje prozora na tom zidu koji bi gledao u naše dvorište, na što mi ne pristajemo. Također, pitanje postavljam i radi toga što na prostoru našeg dvorišta namjeravam sagraditi laganu nadstrešnicu bruto prostora manjeg od 10 m2 a koja nikako ne smeta susjedu u smislu zaklanjanja pogleda. Da li bi takvu nadstrešnicu smio približiti tom zidu ili bih morao ostaviti prostor da se pokraj tog zida može slobodno prolaziti za što inače susjed nema nikakve potrebe. Hvala na odgovoru!
  9. Ovo je odlična smjernica, hvala ude! Ne želim čovjeka pokopati sada, možda ni oštećenje nije toliko važno sanirati ali se bojim ako sada pređem preko ovoga da će dobiti krila.
  10. Hvala na smjernicama! Ovo je razumno, poslati mu zamolbu s povratnicom, no, jedno mi tu nije jasno. Ako ga zamolim da sanira oštećenja da li mu mogu dozvoliti da on to osobno radi (ne vjerujem u njegove kvalifikacije za to s obzirom da nije po struci fasader a i nema takav obrt) ili on mora angažirati firmu za te radove? Ako mu dozvolim da osobno sanira fasadu ili da to rade neki njegovi prijatelji na crno kako i kome ću se žaliti ako radovi ne budu izvedeni kako treba? Molim vas također ako znate koji zakon regulira te odnose, da li Zakon o vlasništvu? Tako da se znam pozvati na određeni član odgovarajućeg zakona u zamolbi koju ću mu poslati. Hvala!
  11. Ovo mi je prvi post nakon registracije pa prije svega pozdrav svima iz Rijeke! Postavi bih jedno pitanje; Na žalost susjed sam jednom nepažljivom i nerazumnom čovjeku. Zbog radova na svojoj kući zaprskao nam je fasadu na nekoliko mjesta te je time i nagrdio u izgledu. Pokuštati ću se dogovoriti sa njime kako to ukloniti mada sumnjam da će biti lako. Da li postoji kakav način pravne nadoknade štete u slučaju da osobno angažiram izvođača koji će sanirati oštećenja? Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija