Jump to content

sani66

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav. da ne otvaram novu temu, postavit cu pitanje ovdje. molim neku dobru dusu da mi jednostavnim rjecnikom objasni sto to znaci spajanje pravosudnih presuda. mislim informirala sam se i jasno mi je sto to znaci teoretski, ali recimo ne razumijem koji je tocno smisao spajanja ako je jedna kazna vec odsluzena kao sto je bio slucaj kod JoeST3 koji je tu davno pisao?? hvala
  2. Pareat, hvala puno. I samo da utvrdim gradivo - nakon sto mu bude omogucen zatvor, sluzit ce kaznu za koju je vec dobio pravomocnu presudu i zbog koje se i trebao javiti u zatvor, te ce mu vrijeme provedeno u pritvoru biti uracunato u kaznu? A ovo "novo", zbog cega je priveden, ostaje druga stvar koja ce se s vremenom rjesavati? Ako sam ja to sve dobro shvatila.
  3. I koliko dugo u principu može sve to trajati? Mislim na „transformaciju“ pritvor-zatvor? Pitam upravo zbog tih "sloboda" koje ste spomenuli (primjerice posjeta, koji su pritvorenicima dozvoljeni samo uz dozvolu istražnog suca, a ista za posjetu zatvorenicima nije potrebna). Ne znam na koje rješenje mislite, znam da je podignuta optužnica da postoji opravdana sumnja u počinjenje drugog kaznenog djela zbog čega je i priveden.
  4. Ako se osoba prije nekoliko dana trebala javiti na izdržavanje kazne zatvora, međutim dan ranije privedena je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, zbog sumnje da je počinila drugo kazneno djelo, i sad se nalazi u pritvoru, što slijedi? Tretira se kao pritvorenik ili zatvorenik?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija