Jump to content

lik24

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja baš i ne vidim što je tu korektno...znači, ako meni to odgovara onda je to OK...a što s onima koji nisu razmišljali o mirovini i o rokovima...borili se radom protiv svojih problema i nadali se da će nestati...međutim, bivalo je samo gore i....buuum....konačno priznaju sami sebi da imaju problem i potrže pomoć stručnjaka....oni utvrde PTSP kao posljedica rata....ali....zakon im to više ne priznaje....pitam se da li je to korektno....
  2. Istina je da se po novom zakonu više ne priznaje bolest kao posljedica rata...dao dragi Bog da taj zakon izliječi sve sve nas koji se liječimo od tih posljedica...kad Oni mogu zakonom odrediti do kad se netko smije razboliti, valjda onda mogu i narediti svima koji su bolesni da moraju ozdraviti i vratiti se na posao...ovo je čisto vrijeđanje svih dragovoljaca DR...izjednačeni smo sada s onima...ma šta izjednačeni...gori smo od onih koji su bili "borci" 3 dana, ali su poslije imali vremena pratiti zakone i famozne rokove i ostvariti svoja prava...eto zašto ne pišem često...čim počnem knedla mi u grlu...što mi vrijedi što su mi priznali DR bolovanje...vjerojatno će i to ukinuti...
  3. zendra, samo da znaš da nas ima još takvih sa istom problematikom. Tko nam je kriv što ni sami sebi nismo htjeli priznati da imamo problema, a kamoli potražiti pomoć stručnjaka. Međutim moje je mišljenje, iako nisam pravnik, da nitko ne može zakonom odrediti kada će se netko razboliti. Već je pokrenuta ta tema na ovom forumu, a i ja mislim da jedino udruživanjem možemo srušiti taj zakon, jer ni onaj prošli nije jednako vrijedio za sve. Znam da su neki u Valpovu(novi ministar je slučajno od tamo) 2008. i 2009. dobili status HRVI.
  4. Čitajući Vaše tekstove i ja sam se pronašao u njima, pa sam se odlučio registrirati i pridružiti Vam se. Glupo mi je da netko(čitaj: vlada) može zakonom nekome zabraniti da se razboli ili odrediti datum do kojeg se netko može razboliti. I ja sam se radom borio protiv svih problema koji su me mučili, pa nisam ni znao za neke rokove, a sada nakon dužeg liječenja, saznam ne samo da ne mogu ostvariti pravo na RVI, već sam zakasnio još 15 dana i za vojnu mirovinu, pa mi jedino ostaje mogućnost civilne. Jedino što sam uspio ostvariti je DR bolovanje, ali će vjerojatno i to zakonom ukinuti. Znači priznaju ti bolest kao posljedicu DR, pa onda kažu puj, pik ne vrijedi. Koji nam to mudraci kroje zakone? Da ne duljim više s Vama sam u borbi protiv istih, jer mislim da imamo velike šanse ako se udružimo.
  5. Molio bih da mi odgovorite koliko može proći vremena od podizanja optužnice za prevaru do prvog ročišta, budući da čekam godinu dana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija