Jump to content

RobiTn1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. joj Felix što si ti naporan čovjek,nisam ti ja kriv što tebi u kuću dolaze neki kvazi dimnjačari i što nemaju potreban alat za napravit posao,prijavi ih nadležnom komunalnom redaru u svom gradu ili općini ,oni su ti koji trebaju kontrolirat rad dimnjačara,daj se malo informiraj,i nemoj pisat gluposti,kod mene već preko 30 godina u kuću dolazi dimnjačar i kad sam se grijao na drva i sad kad se grijem na plin(kombi-bojler),i nikad nije sa njime bilo problema i nikad nismo imali požar u dimnjaku ili nedaj bože kakvog ugušivanja od plina,zato što majstor ima potreban i alat i mjerne instrumente za svoj posao,a što se tiće Schiedel dimnjaka(prijatelj mi je zastupnik za Shiedel dimnjake),da je neznam kakav i da je neznam kako izoliran,sam Schiedel u svojoj knjižici o uptustvu korištenja i građenja Schiedel dimnjaka je napisao da se taj dimnjak mora čistit i kontrolirat onako kako je to donešeno u zakonu o komunalnom radu i zakonu o zaštiti od požara i zakonu o zapaljivim tekućinama(zavisi na šta se griješ, drva,plin),neznam šta imaš protiv dimnjačara,zar ti je puno dat od 40-55kuna za čišćenje dimnjaka,i da sa mirom spavaš,i da znaš da ti je to očistila stručna osoba,pa jebote svaki mjesec plaćaš RTV pretplatu,neovisno dali gledaš tv ili ne,ili pretpaltu na mobitel ili telefon a nemoraš ga ni koristit a moraš platit pretplatu,a ti napao na dimnjačare koji nose sreću i sigurnost u domove,jadno.
  2. Tko će mi zabraniti da sam čistim dimnjak? Kad dođeš sa autom na tehnički, nikog ne interesira tko ti servisira i popravlja auto - auto mora biti ispravan. pod nebi smio nisam mislio da će te netko kaznit što si sam očistiš dimnjak,al ga sigurno nećeš očistit tako dobro kao što će ga dimnjačar očistit,al si dužan jednom godišnje dat dimnjačaru da ti pregleda i očisti dimnjak po zakonu o zapaljivim tekućinama,al #OOPS#ga šta će nama zakoni zato nam i jest tako što ih se nitko ne pridržava,a mi bi kao u Evropu.E pa kad dođemo u tu neku Evropu momci,onda ćete morat dat dimnjačaru da vam čisti dimnjak i to svakih 4 mjeseca čišćenje i pregledavanje plinskih dimnjaka, oni koje lože na drva jednom mjesečno u sezoni loženja,obavezno!!Onaj tko odbije dimnjačara dobiva kaznu od 500 eura na licu mjesta,ili ako ide na sud troškovi rastu do 5000 eura,pa ti probaj u evropi reć dimnjačaru ne treba mi čistit dimnjak,sam ga čistim,a mi bi kao u evropu,joj,joj!! ,eeee,da i evo upravo sam pričao sa prijateljem iz Njemačke,tamo dolazi na snagu zakon da će se morat imat servisna knjižica da bi se moglo proći na tehničkom za auto,zato ti lijepo popi si i malo !!!Možda će nekog i interesirat gdje si ga servisirao(auto),ako će trebat servisna knjižica,pa ga nećeš moći sam doma u garaži servisirat!!
  3. Da, dužan si godišnje barem jednom dati pregledat sve dimnjake u kući,i da dimnjačar ih treba pregledati,i očistiti po potrebi,i nebi smio sam čistit dimnjake,nego bi kad je to potrebno trebao pozvat dimnjačara da to napravi,a i nije sva mudrost svijeta malo "progooglat" po našim zakonima i malo pročitat zakone,problem je napisat zakon o dimnjačarima,ili dimnjačarstvu u googlu?? i moje je mišljenje da bi svatko trebao radit svoj posao,a ne da svi sve radimo i da svi budemo majstori,zato i imamo tako puno mrtvih od kojekakvih dimnjaka koje vlasnici nedaju pregledat stručnoj osobi,ili što je još gore kao "sami ih čiste",moš mislit!! evo link pa si malo pročitaj,kad ti je teško progooglat,ili neznaš a znaš sam dimnjak očistit !!! http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_10_107_3142.html
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija