Jump to content

ffshocker

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam jos jedno pitanje. Ako odlucim sestri pokloniti svoju polovicu tog stana koji se spominje u temi mogu li to napraviti tako da prvo dio tog stana darujem mami , a mama onda sestri? Je li to izvedivo ili mora proci neki vremenski rok od mog darovanja majci do njenog darovanja sestri? Hvala !
  2. Hvala puno na odgovorima. Najbitnije je to da nitko od nas ne gubi pravo na taj stan ako jedno od nas udje u njega sa obitelji. Znaci sestra moze slobodno u taj stan ili ja i opet danas sutra svaki ima svoju polovicu. Hvala jos jednom.
  3. Pozdrav, evo da pojasnim na sto sam tocno mislio u naslovu Sestra i ja posjedujemo stan u zajednickom vlasnistvu svaki 50% ali u kojem trenutno zivi samo nasa majka(koja nije vlasnica nego ima klauzulu o dozivotnom koristenju). Imali smo u planu opciju da se u taj stan doselimo moja obitelj ili sestrina a majka predje u neki od nasih manjih stanova koji su u vlasnistvu nasih supruznika(kupljeno dok nitko od nas jos nije bio u braku). E sad problem nastaje u tome sto nam je odvjetnik rekao da bi ona nakon sto ja uselim u taj stan izgubila pravo vlasnistva nakon 5 godina i obratno. Je li to istina? Zar bi zbilja sestra ili ja izgubili nakon sto netko od nas zivi u tom stanu pravo na svoju polovicu?? Druga opcija nam je bila da ja zamjenim pola tog stana sa stanom od njenog supruznika koji je iste kvadrature ali je bed sto u tom slucaju oboje moramo platiti 5 posto na vrijednost nekretnine koju stecemo zamjenom. Mada mi je totalno nelogicno da placam porez na zamjenu jer nisam apsolutno nista dobio sa time ali to je vec ocito drugi par rukava. p.s. Evo ovako jedno laicko hipoteticko pitanje; ako ja mijenjam svoju garsonjeru od 20m2 za neciji stan od 100m2 buduci vlasnik moje garsonjere bi morao platiti 5 posto na promet nekretnine iako je ustvari izgubio 80 kvadrata ? Svaki savjet bi dobro dosao. Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija