Jump to content

dubra

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najžalosnije je u tome što sam proucio zakon o vlasništvu. Naš novi račun je otvorio upravitelj, potpisi stanara predani, a gradsko odbija svaku moju zamolbu da mi urući dokumentaciju o zgradi. Imenovan sam od strane stanara za novog predstavnika. Ma puno je nelogičnosti u ovome slucaju, dosta poznajem predstavnika stanara koj se susreću s istim problemom. Šta mi je prvo ciniti ako ne ustupe dokumentaciju u njihovom roku od 6 mj, naravno i novac? Šta ako je novac s raćuna isplačen znatno umanjenim iznosom?
  2. Mislio sam da novac prebace na naš novi zajednički žiro račun, a oni to odugovlače i ne poštuju odluke svih stanara. Naš zajednički novac oni uporno zadržavaju te ne žele dokumentaciju o dugovanju stanara (pojedinih) poslati dokumentaciju da bi se izvršila ovrha. (neki stanari duguju i do 8 godina pricuve)
  3. Živim u Vinkovcima u stambenoj zgradi. Stanari su me izabrali za predstavnika suvlasnika zgrade te predložili da promjenimo tvrtku za održavanje stanova. Trenutno nas održava tvrtka u sklopu grada, Gradsko Gospodarstvo d.. Vinkovci, s kojima smo nezadovoljni. Nemarno se ponašaju prema zgradi i dosta radova je cjenovno precijenjeno. Privatna tvrtka koja nas želi održavati napravila je Međuvlasničke ugovore i pratece dokumente uz suglasnost vecine stanara. Stanari su potpisali listu u međuvlasničkom ugovoru više od 70 % kvadrata. Odluka je zaprimljena u Gradskom Gospodarstvu s potpisima i međ..., a Gradsko Gospodarstvo ne želi o tome razgovarati, tjeraju svoju priču da oni nakon otkaza 6 mj upravljaju zgradom i da mi to vrijeme moramo plačati pričuvu, nece isplatiti naš novac, zaračunavaju troškove upravitelja? Pozivaju se na zakon iz 1991 prema kojem smo potpisali s njima ugovor Već 4 mjeseca smo pod otkaznim rokom a novce i dokumentaciju nisu dostavili:.. Molim Vas da mi date savjet: Koji je rok za prelaz kod drugog upravitelja ako zgrada nije imala predstavnika stanara više od 5 godine? Koji je rok za predaju dokumentacije financijske rekapitulacije, dugovanja i radova na zgradi? U Kojem roku naše novci iz pričuve moraju prebaciti na naš žiro račun (oni novce drže na zajedničkom računu više zgrada u pod šifrom zgrade)? Šta nam je ciniti ako ne dostave dokumentaciju uplata na račun pod njihovim upravljanjem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija