Jump to content

lacius

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. po zakonu imaš pravo na socijalnu pomoć 3 mjeseca od zadnje plaće, samo što se u ovoj državi zakoni ne poštuju...tj. poštuju se kako za koga. idi u ured socijalne skrbi i podnesi zahtjev i moli boga da naletiš na nekog kome je imalo stalo da odradi ono za što je plaćen...dobro se naoružaj živcima i želim ti puno sreće! nemoj da te obeshrabri ovo...to je samo moje iskustvo i nemora biti da će tebi biti tako...samo hrabro i bez ustručavanja
  2. nemam pravo sa biroa jer sam radio 8 mjeseci a treba 9 mjeseci bez prekida ili 12 sa prekidima unazad dvije godine, što isto nemam jer sam prije toga bio godinu i pol isto nezaposlen. ja bi najradije da mogu nać neki posao ali sam dosta ograničen zbog bolesti radi koje moram minimalno jedanput u tjednu ići kod doktora a to nijedan privatnik neče ni da čuje(radio sam kod 10tak) a kamoli neka državna firma. ti javni radovi su mi to omogučavali jer mi je radno mjesto i bilo oko ambulante, ali drugi posao...nema šanse.15 godina sam radio kao monter instalacija grijanja,vode,plina...možda netko ko ovo pročita zna za neki posao...bilo kakav.nisam toliko bolestan da nemogu raditi,samo moram jednom tjedno kod doktora a sad će to možda bit moguče nedjeljom, pa će biti lakše. samo da nemoram kod onih u socijalno...nebi to poželio ni smrtnom neprijatelju. pitam se, pomažu li oni ikome? po mom iskustvu možeš krepat, njima se j... bitno je da oni imaju dobre plaće a šta rade ili ne rade...to je najmanje bitno,izgleda!
  3. 01.12.2011 sam dobio zadnju plaću koja je bila minimalac(javni radovi)i od tada jedina primanja su nam dječji doplatak. imam ženu i dvoje male djece i ne posjedujem nikakvu imovinu. u socijalnom kažu da 3 mjeseca od zadnje plače nemogu uopće podnijeti zahtjev za pomoć i da nemam nikakva druga prava osim čekati da ta 3 mjeseca prođu pa onda zahtjev pa čekanje da se to odobri...i tako sa nešto manje od 600,00 kn treba da živimo mjesecima. pa to je da se ubiješ! vjerovatno to i čekaju. može li mi netko reći, kome da se čovjek obrati nakon što ga njegova socijalna služba tako "otpili" i gdje i kome bi se mogao obratiti, tj. koja je viša instanca ili tko uopće , i ako uopće,kontrolira rad socijalne skrbi? kome se obratiti kad vam ravnatelj socijalne skrbi kaže da nema novaca i kaže vam da se snalazite kako znate? unapred zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija