Jump to content

marko9

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da nebi bilo nekavih nejasnoća vezano za vaše pitanje pročitajte članak 17. zakona o policijskim poslovima i ovlastima koji glasi slijedećeČlanak 17. (1) Policijski službenik u građanskom odijelu, dužan je, prije početka primjene policijske ovlasti, predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice. (2) Policijski službenik u odori dužan je predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice na zahtjev osobe prema kojoj će primijeniti policijsku ovlast. (3) Iznimno, policijski službenik se neće predstaviti na način propisan stavcima 1. i 2. ovog članka, ako okolnosti primjene policijske ovlasti ukazuju da bi to moglo ugroziti postizanje njenoga cilja. (4) Čim prestanu okolnosti iz stavka 3. ovog članka, policijski službenik će se predstaviti na način propisan u stavku 1. i 2. ovog članka. (5) Odredbe stavka 1. do 4. ovog članka ne primjenjuju se na postupanje policijskog službenika koji poduzima prikrivene policijske radnje ili koji prema posebnom zakonu poduzima posebne dokazne radnje.
  2. Dana 24.04.2010 dobio sam rješenje kojim se u smislu čl. 46.st. 6 Zakona o prekršajima novčana kazna zamjenjuje u kaznu zatvora , naime rješenje kojim sam proglašen krivim i kojim mi je izrečena novčana kazna doneseno je 20.06. 2008. , te je postalo pravomočno 10.07.2008. ,a izvršno 28.07.2008. Zanima me kolika je zastara za naveden predmet , te da li je konkretni predmet u zastari ,te što da napišem u žalbi Visokom prekršajnom sudu
  3. Psihosocijalni tretman ? Čega ? Zašto bi vlasnik prijavio krađu ako sam član obitelji ?
  4. Zašto vlasniku kaznu , ako je on član obitelji ,a ja sam uzmem vozilo bez njegovog znanja
  5. Da li postoji šansa da vozilo prepišem na drugu osobu pa da mi ga policija vrati , a da u sudskom postupku ne bude više predmet izvršenja prekršaja ????????
  6. Marina Nade uvijek iam da se rastegne , ovisi o tome što je napisano u prigovoru , ali apsolutna zastara je četri godine .
  7. Ne rade ovrhe nego policija traži od porezne uprave prisilnu naplatu , koju pokušavaju naplatit jedan određen period od nekoliko mjeseci , nakon čega vračaju povratan odgovor da li su uspijeli ili ne , ako nisu policija dalje traži od nadležnog suda zamjenu rad za opće dobro ili zamjena za kaznu zatvora ( 1 dan = cca 300kuna) . Apsolutna zastara je četri godine , pa sad što ti se isplati.
  8. Kazne ti je najbolje platit , jer se ne možeš više žalit budući da su prekršaji bili u 2008. godini , a pravomočnost nastupa nakon 8 dana od dana urućenja prekršajnih naloga , možeš samo oduglovačit sa naplatom dok ti porezna uprava ne skine ovrhom na primanja koja imaš . Što se tiče prekršaja na koji si pisao prigovor isti je na nadležnom prekršajnom sudu radi odlučivanja o prigovoru , tako da se za to ne trebaš brinut dok riješenje prekršajnog suda ne bude pravomočno .
  9. Cijenjeni, zamoljavam vas da mi žurno odgovorite na događaj koji me se dogodio unatrag nekoliko dana. Pošto sam višestruki počinitelj prekršaja iz domene ZSPC-a,zaustavljen sam od strane djelatnika policije, koji su pored toga što nemam vozačku dozvolu, oduzeli i moje vozilo koje su smjestili u krug policijske postaje s naznakom da je isto oduzeto iz razloga što sam višestruki povratnik u činjenju navedenog prekršaja. Da li se takvo vozilo može u istinu oduzeti, te na koji način mogu doći to toga vozila, kao i da li takvo vozilo može biti oduzeto trajno. http://www.legalis.hr/uploads/crying.gif
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija