Jump to content

mm1982

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pa pogledaj malo po netu da li treba viza, ima zemalja za koje ne treba viza već može ostat 90 dana u državi. Za vjenčanje trebaš njen rodni list, domovnicu, kopiju putovnice uvjerenje o nekažnjavanju i to prevedeno na hrvatski..... Nema komplikacija, odeš matičaru i odneseš papire, platiš 300kn i odrediš datum. Nakon toga u policiji predajete zahtjev za boravak i dokumentaciju, ona treba rodni list i uvjerenje o nekažnjavanju , sliku i to je sve.... ali ti.... tri platne liste, potvrda o stalnom zaposlenju, vjenčani list, rodni list, izvadak iz banke, izjava ovjerena kod javnog bilježnika da ćeš pod mat. i kaz. odg. snositi troškove njenog boravka u državi, slika i da...njena prijava adrese... to je sve i onda čekate posjet inspekcije...i rezultat
  2. Imam jedan problem , naime udajem se za čovjeka iz Makedonije, ali on ima sina iz prvog braka nad kojim ima potpuno skrbništvo. S obzirom da on želi doći živjeti u Hrvatsku jer tu i radi zanima me kako i što moram napraviti kako bi dobili dozvolu za boravak njegova sina u Hrvatskoj. Napominjem da se radi o 3 godine starom djetetu. I zanima me da li posvojenjem može to dijete dobiti državljanstvo?
  3. Hvala vam puno...stvarno sam saznala puno informacija od vas...odmah ću napisati dopis CZSS i u policiju da se zaštitim...jer zasad par dana je primirja ali pitanje je dana kad će opet poćeti teror... Hvala još jednom...javim se kad vidim što ću uspjet riješiti.
  4. Hvala vam puno na informacijama...Evo što se tiče ovog za pedofiliju nisam znala da ih se može tužiti jer je moja majka već jednom smjestila meni i maloj takvu prijavu, da sam dijete ostavljala samo sa pedofilom....a što je nagore od svega...moja majka zna da sam upravo ja žrtva pedofilije ... Poslala je pismo javnoj pravobraniteljici i onda su nas pozvali na centar.. Prošla sam bezbroj razgovora i pretraga da bi na kraju psihijatrica u Samoborskom centru za ss. se samo nasmijala i rekla kako su sumnje odbačene... Pa nikad mi nije ni dala pročitati to pismo ni dopis od poliklinike za zaštitu djece... Ja inače živim sama, ali u istom gradu s roditeljima... Oni se voze uz moju kuću, dolaze usred noći lupaju po vratima...otac se prijeti oružjem... Sve je to postalo nepodnošljivo i zato se želim informirati kako da ih zaustavim. Ne mogu dopustiti da mi unište još i brak...
  5. Hvala na pomoći ali već sam bila i oni kažu da ne mogu ništa napraviti dok ne dodje do prijave i ne krene postupak. Ali dođe li do prijave njega odmah deportiraju i ukidaju mu privremenu dozvolu. Moje roditelje je nemoguće smiriti jer nažalost oni su sustavni zlostavljači već godinama...štitim dijete koliko mogu ali sad sam u situaciji koja je jako riskantna i ne znam kome se obratiti.
  6. Moilm vas pomozite mi .... Moj budući muž je strani državljanin, i trebamo za mjesec i pol dana sklopiti brak. Ja imam dijete i moji roditelji se protive toj vezi...spremni su na sve i ne samo psihičko nasilje, već i fizičko nad menom nego i djetetom. Prijete svakim dolaskom mog budućeg da će ga optužiti za pedofiliju i zlostavljanje mog djeteta. Molim vas, da li postoji pravni način kako da ga zaštitim, jer ga ovdje čeka posao i život ne možemo riskirati da dobije zabranu ulaska u Hrvatsku. Molim vas, ne znam kome da se obratim za pomoć, odakle da krenem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija