Jump to content

angie2105

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, molim vas za pomoć oko prava na GO kod rada na određeno. Naime u 08/2011 godine mi ističe ugovor o radu na određeno (u ovoj godni bi imala 8 mjeseci rada) a kako nisam zadovoljna sa sadašnjim poslodavcem (zbog načina rada i radnog vremena trpi moj privatni života, ne mogu planirati slobodno vrijeme jer dan prije saznam koju smjenu radim sljedeći dan....i tako uglavnom sve mi je podređeno poslu) i nemam namjeru popisati produženje ugovora na određeno.Kako mi poslodavac vjerojatno neće dati priliku da ostvareni GO potrošim do isteka ugovora muče me odgovori na sljedeća pitanja: -ukoliko ja odbijem potpisivanje novog ugovora na određeno (sigurna sam da mi neće biti ponuđen ugovor za stalno)mora li mi poslodavac isplatiti naknadu na neiskorišteni GO -ako odbijem potpis ugovora u trenutku kada dobijem novi imam li svejedno pravo na GO/naknadu za GO jer mi obično stari ugvoor istekne par dana prije dana prije potpisivanja novog -može li mi poslodavac odbiti dati GO u cjelosti ako najavim ne potpisivanje novog ugovora po isteku postojećeg -ukratko koja su moja prava jer ne bih htjela ostati bez GO/naknade za neiskorišteni GO -i ako znate što bi mi moglo još pomoći napišite... Unaprijed velika hvala. Zbinjena pravima radnika :misli
  2. itko? Molim vas pomoći budući uskoro moram donijeti odluku za jaslice, jer s djetetom moram tjedan dana na privikavanje, a ako poslije isteke porodiljnog ne mogu na GO, a s privikavanjem u jaslicama bi već trebali započeti već za 2 tjedna.
  3. Molim vas za pomoć: 05.07.2010. godine ističe mi porodiljni dopust (iskorištena godina dana)stoga vas molim dogovor na par pitanja: 1. imam li pravo na cijeli godišnji odmor za 2010 godinu iako sam u istoj 7 mjeseci bila na porodiljnom ili se broj dana godišnjeg dopusta srazmjerno računa u odnosu na broj mjeseci koje ću provesti na radnom mjestu u ovoj godini? 2. može li mi poslodavac zabraniti korištenja godišnjeg odmora odmah nakon proteka porodiljnog dopusta pozivajući se na to da prvo moram odraditi 6 mjeseci , a onda tek ostavrujem pravo na GO iz ove godine (inače ugovor o zaposlenju je na neodređeno vrijeme, te u istom poduzeću radim već 3 godine) 3. koji zakoni/odredbe (osim Zakona o radu) propisuju prava vezana uz porodiljni dopust. Unaprijed hvala. Lijepi pozdrav.
  4. hvala Veteranu na brzom odgovoru. još jedno pitanje: investitor je ujedno i prodavatelj-može li tu biti kakvih "caka" Pozdrav!
  5. draga nacio, dopustite da vam izložim problem na koji sam naišla kod kupnje stana, novogradnja, u 21 stoljeću...te vas molim pomoć oko utvrđivanja mojih prava. u 10. mjesecu prošle godine kupila sam stan, novogradnja, cca 70000 €. Stan imao nekoliko nedostataka koji su o trošku investitora popravljenje. Ali nakon mjesec dana, dogodi se malo jača kiša, voda procuri ispod prozora u sobi, natopi zid na kojem nastane pukotina, investitor to zagleta i kaže da će to biti OK, pukotina je i dalje vidljiva. Ovih dana krenem izrađivati kuhinji, stiček u projektnom studiju me pita za položaj dovodnih cijevi ispod sudopera...dođem doma kada ono ja na zidu vidim samo jednu cijev..zovem kontakt osobu preko koje je stan kupljen...kaže mi da je tako bilo predviđeno prvotnim planom, a kada su to skužili u stanovima koji još nisu bili napravljeni su navedeno ispravili..a u ostalim je to bilo preskupo raditi...i tak... Moje pitanje glasi: kako mi navedeno prilikom kupnje stana nije bilo rečeno (istina ja plavuša se nisam sjetila u 21. stoljeću pitati je li u kuhinju dovedena topla voda ), imam li zakonsko pravo tražiti povrat dijela novaca i tko je ovlašten da mi da procjenu vrijednosti stana (novu). Unaprijed hvala....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija