Jump to content

borisvasiljevic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, 61,33% se odnosi na kvadraturu. Dokumentacija je poslana po propisu ali stari upravitelj i dalje šalje uplatnice.
  2. Poštovani. Kupio sam stan u stambenoj zgradi izgrađenoj 2011. godine. Naslijedili smo investitora kao upravitelja zgrade (jer eto, ima registriranu djelatnost da može naplaćivat pričuvu) i za pričuvu nam uredno isporučuje R1 račun. Dakle, uplaćuje se na žiro račun firme umjesto na račun pričuve koji glasi na ime zgrade. Kad nam je prekipilo nakon opetovanog ignoriranja zatim prijetnji i nasilja od strane vlasnika firme, skupilo se 61,33% potpisa da se odabere drugog upravitelja zgrade. Taj novi upravitelj je uredno otvorio račun na ime zgrade, plaćamo zakonsku minimalnu pričuvu i rješava se potrebe zgrade. Problem je što stari upravitelj zgrade i dalje šalje račune za pričuvu i prijeti ovrhama i fizičkim nasiljem tako da sada neki iz neznanja (uglavnom stranci koji su kupili apartmane), a ostali i iz straha od ovrhe/nasilja plaćaju dvije pričuve. Što poduzeti da se riješi ovaj problem, da li se za ovo sada treba dizati privatne tužbe ili to policija može riješiti redovnim kanalima ako podnesemo prijavu?
  3. Pozdrav, Prije 3 mjeseca kupio sam stan dobiven u nasljeđe kćeri umrlog vlasnika. Normalne provjere nisu davale alarme, sve je prošlo čisto, stan je sada zakonski uknjižen na mene o čemu imam i vlasnički list izdan od strane suda u Puli. Problem započinje kada sam se počeo interesirati za podrum koji je naveden u mom vlasničkom listu. Zgrada je etažirana i dijeli se na 6 vlasnika pri čemu je u etažnom elaboratu točno označena svaka prostorija u zgradi i tako navedena u svakom vlasničkom listu od drugih vlasnika (od čega je jedan i Grad Pula čije stanove koriste "povlašteni" stanari, osobe teškog zdravlja i penzioneri) Jedan od korisnika stanova grada je uvjeren da je to njegov podrum (iako vlasnički list grada Pule to ne dokazuje kao ni jedan drugi od vlasničkih listova osim moga) i ne želi van. Policijska intervencija koju sam bio prisiljen prizvati nije učinila ništa - savjet je bio - to je vaše, uđite unutra i promijenite bravu pa neka oni tuže vas ako mogu dokazat da je to njihovo (to je glupo jer kako onda da dokažem da nisam našao unutra dva kofera dolara i uzeo ih za sebe). Ponavljam da se od 6 vlasničkih listova taj podrum veže uz moj stan SAMO na mom vlasničkom listu. Što sada učiniti. Odvjetnik s kojim sam razgovarao mi traži 10 000 kuna (UNAPRIJED!!!) za tužbu i parnični postupak (valjda da bi dokazao vlasništvo... zar ne služi tome vlasnički list izdan od strane suda u Puli sa pečatom i potpisom???). Da li postoji neka metoda deložacije koja me neće stajati gomile živaca, novca i 10 godina natezanja po sudovima da bi dokazao da je nešto što je moje zbilja moje. Nadalje, moj vlasnički list je star 3 mjeseca, ali prostorni elaborat je iz 1996-e godine i na njemu je također taj podrum pridijeljen mome stanu. Povijesno stanje ZK uloška ne prikazuje da je to ikada pripadalo ikome drugome. Logički: posve čista situacija. Pravno: tko zna Moje pitanje je: Što sada? Jel ima neka jeftinija i vremenski kraća metoda da ono što je moje bude moje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija