Jump to content

nela

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Suprug i ja smo pred razvodom nakon 15 godina zajedničkog života.Imamo malodobno djete od 9 godina.Ja več duže vremena razmišljam da se odselim od njega.Čak sam razmišljala o preseljenu u drugi grad gdje mi je osiguran i posao.Posjedujemo dva stana i dva automobila pa me zanima dali on mene može tužiti ako ja odem od njega sa automobilom koji je kao moj,a ustvari se vodi na njegovom imenu.Dali ima me pravo tužiti?Jer meni je automobil potreban za posao.I kakav je postupak kada jedan od supružnika napusti zajednicu?Isto tako kako se možu izbječi mirenja,najviše bih voljela da to ide preko odvjetnika,a ja da se samo pojavim na kraju na podpisima. LIJEP POZDRAV!!!
  2. Hvala lajavici na odgovoru.Samo me još zanima da li imam pravo na polovinu bračne stečevine,ako se iselim iz stana? Isto tako zanima me kakav je postupak sa stambenom štednjom koja je uplačivana na moje ime ,a po isteku ugovora od 5 godina novac je prebačen na njegov račun(koji još do danas nije realiziran)?
  3. U braku sam 14 godina i imamo djete od 10 godina.Do prije nekih par godina sve je donekle funkcijoniralo,ali sada više ne.Jer sve se svodi na to da je smo ON važan i samo ON zna raspolagati sa imovinom i mjesečnim primanjima.Sve sam mu do prije nekog vremena popuštala i prepustila ali više jednostavno nemogu.Sada kada sam se mu suprostavila tj. svoja mjesečna primanja prestala davati njemu da on raspolaže,nastali su problemi.... U jednoj prepirci čak mi je rekao da dva stana koja smo zajedno stekli u braku neglase na njegovom imenu nego je prepisao na nekoga drugoga.Nadam se da nije tako ali sa njim jednostavno nikada se nezna. Kada sam od njega tražila razvod braka rekao mi da ga nikada neču dobiti i da če njemu pripasti i dijete pošto on ima stalna primanja, a ja samo honorarno zarađujem. Razmišljam da se odselim iz zajedničkog stana čak da mu i djete ostane dok se to nerješi.Kakva su moja prava ako napustim zajednički dom(ako se to tako može nazvati)? POZDRAV!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija