Jump to content

satarash

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru, to me je i zanimalo, a svi dokazi postoje... samo mi je zao i muka mi je sto cemo to morati napraviti... ne da mi se, a i nisam pri novcima ali kako stvari stoje...jos prije je rekla da nam nece prepisati, zapravo je i nismo smjeli pitati, a sada su pokrenute neke nove ovrhe i ona sada sredjuje papire od kuce da bi je mogla prodati... znaci ipak na kraju moramo ili mozemo pricekati taj trenutak kada krene prodaja, pa onda mozemo zaustaviti ili ce tada vec biti kasno?
  2. nismo se u to mogli upustati...nismo imali novaca za takav pothvat... dug se banci popeo na oko 180.000 eura i uspijeli smo se dogovoriti da otkupimo kucu nazad za 100.000 eura i da realiziramo krediti prije trece javne drazbe sto smo i uspijeli.
  3. 2004/2005 godine sestra i ja uspijevamo dignuti kredit od 100.000 eura da spasimo kucu sa dva poslovna prostora prije trece javne drazbe. Imovina je inace na ime nase mame koja je jos 1998 sa tatom digla kredit koji nisu vracali, a kao zalozno pravo dali su gore navedenu imovinu. Sestra i ja osim tih 100.000 morali smo se zaduziti jos oko 20.000 eura da isplatimo jamce, pokrijemo troskove itd... Sada jako tesko otplacujemo kredit, radimo samo za otplatu kredita u obiteljskom obrtu sa mamom koja sada pokusava prodati kucu. Mama je upisana kao vlasnik, a na sestrino ime je kredit za kucu. Da li sestra moze traziti upis na imovinu jer je na njeno ime kredit sa kojim je "spasila" kucu (kuca je upisana kao zalozno pravo) i da li mozemo zabraniti prodaju kuce jer smatramo da mama nece pravedno podijeliti - prodati kucu.
  4. Pozdrav, Vlasnik sam tvrtke koju je kriza dotukla. Rezali smo troskove ali promet je toliko slabio da smo produzivanjem poslovanja samo gomilali gubitke (obveze prema dobavljacima, drzavi). Sada je tvrtka u blokadi od 9/2009, stizu mi ovrhe, a za stecajni postupak nemam novaca...sto mi je najpametnije u ovoj situaciji napraviti...Tvtka od imovine nema nista znacajno (fotoaparat, laptop, printer i mozda jos par sitnica)... Neke dobavljace sam, a dok sam mogao placao privatno od drugog posla i od dijela novaca od prodaje nekretnine, dok mi se jedan dobavljac indirektno zaprijetio u stilu ako ne platim da postoje i drugi nacini!? Firma je propala jer smo se bavili maloprodajom - trgovinom prehrane - istovremeno su se smanjivale marze i osjetni pad prometa...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija