Jump to content

banberc

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim Vas pomoć.. radim u jednoj tvrtci koja je s 10ak zaposlenih došla na troje i prema dogovoru s direktorom odrađujem uz svoj posao koji sma prije radio - voditelj proizvodnje i pripreme rada - također i posao koji je radila tajnica.. u međuvremenu sam imao puno dobrih poslovnih ponuda no redom ih odbijao, u nadi da će se nešto pokrenuti.. sad sam dogovorio bio s jednom tvrtkom puno bolje uvjete i htio dati otkaz.. najprije sam direkotru/vlasniku poslao mail da želi razgovarati o odlasku no on je to ignoriraro.. zatim sam mu putem e-maila 19.05. i običnom poštom, nažalost bez povratnice poslao otkazno pismo.. kako ja u firmi primam i poštu otkazno pismo je uneseno u knjigu pošte i imam žig o primitku 21.05., ali je taj žig s mojim potpisom.. jer od dana kad sam dao otkaz direktor odbija potpisati primitak tog dopisa.. jučer je prema mom otkaznom pismu istekao rok otkaza no direktor ne želi psotpisati papire za odjavu.. napisamo mi je samo mailom da ne mogu otići jer da ću sada biti jedini zaposleni i nemam koem predati poslove, te da on nije urudžbirao moj otkaz.. a kako bi ga urudžbirao kad izbjegava dolazak?? par puta sam mu slao mail da molim da riješimo pitanje oko mog otkaza i odlaska, i stalno ništa.. izbjegava me.. jedini dokaz da je vidio otkazno pismo je odgovor mailom 24.05. u kojem je napisao da dali želim ipak ostati raditi, na što sam mu ja opet negativno odgovorio.. sad me opet izbjegava da dogovorimo detalje oko mog odlaska ili da potpiše to otkazno pismo.. prema ugovoru o radu otkazni rok mi je mejsec dana.. zanima me dali mi je otkaz mailom važeći budući da poštom ionako ne želi potpisati direktor koji je ujedno i vlasnik? ako je dali se prizna datum slanja istog ili datum kada mi je odgovorio? jer ne bi htio slati otkaz preko bilježnika budući da ću tada morati raditi još mjesec dana otkaznog roka i ne znam dali će me toliko moći u novoj tvrtci čekati.. molim pomoć, a za sva pitanja stojim na raaspolaganju.. hvala lijepo!!
  2. ima li tko kakav info s obzirom na temu?
  3. Poštovanje! imam pitanje vezano uz kasko. vozio sam službeni auto koji mi je dat na raspolaganje. izletio sam s ceste i napravio štetu na autu. pozvao policiju i napuhao 0,16 od dana prije (slavilo se nešto). kasko priznaje 0,50, napravili su procjenu i poslali prijedlog izvida štete za uplatu leasingu od nekih 20.000 kn budući da je auto na njih. s leasignom je dogovoreno da se auto naplati iz uplate kaska - preostale rate, pa da vozilo ostane firmi, višak novci opet firmi. pa bude ga firma popravila. firma je potvrdila da sam smio koristiti auto. dobili su policijski zapisnik u osiguranju. inače je u pitanju HOK osiguranje. sad me zanima dali postoji mogućnost da osiguranje naknadno mene tereti za taj iznos od 20.000 koliko je isplatilo kasko budući da nisam imao 0,0 promila? ili je gotovo ako isplate jer nitko nije oštećen osim auta (samo neko granje za koje mi je policija već napisala kaznu 800 kn prema članku 47 st. 2 zbog ne držanja dovoljno daleko od desnog ruba kolnika) i što se može poduzeti da se ta naknadna naplata ne dogodi? hvala lijepo!
  4. ne znam baš puno o tome pa pitam vas.. majka mi već dugo vremena ne radi te smo po smrti mog oca dobivali zajedničku mirovinu.. budući da sam se ja zaposlio, a ona nema dovoljno godina te može mirovinu dobiti tek za dvije godine, ukinuto joj je i socijalno i zdravstveno osiguranje te su joj rekli da ima dvije mogućnosti - da je ja prijavim na sebe ili da se ona prijavi na burzu.. budući da već ima 47 godina i nema smisla da ide sada na burzu planiram je prijaviti na sebe u firmi kojoj radim.. dali je tako nešto moguće i što je sve potrebno za to? Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija