Jump to content

darax

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. požurio bih zato jer dok fina ne dobije sa suda pravomoćno rješenje meni i dalje skidaju novce sa mirovine. Prijatelji su mi rekli da to rješenje može potrajati 2-3 mjeseca dok nebude pravooćno, dali je to istina?
  2. 20.4 dobio sam rješenje kojim je općinski sud riješio da ovršni postupak u ovom predmetu se obustavlja. Interesira me zašto sud odugovlači tj. rekli su mi da rješenje još nije pravomoćno da to isto rješenje pošalju na fimu da mi ne skidaju novce sa mirovine? Dali ja mogu kako ubrzati na općinskom sudu da bi to rješenje bilo pravomoćno u što kraćem roku?
  3. Sada shvaćam da nisu u pravu jer inkasator cijelo vrijeme mene drži nasljednika grobnog mjesta i izavi toga su mi smjestili ovrhu s kojom su mi sada uzeli cijelu mirovinu pa sada imam i trčanja oko zaštićenog računa. Puno hvala na informacijama.
  4. Molim pomoć i objašnjenje. Dobio sam rješenje o ovrsi na novčana sredstva na koja su mi sjeli 5.1.2012, tj. na mirovinu. Stvar je u tome da sam to dobio sada kao nasljednik grobnog mjesta iza pokojnih roditelja, koji nisu plaćali komunalije od 15.6.1999 do 15.2.2004, a karlovački inkasator me tereti za to. Zanima me da li je u to vrijeme od 15.6.1999 do 15.2.2004 nastupila zastara i da li je uopće po zakonu da sam sada dobio ovrhu na mirovinu iza pokojnih roditelja. Nisam živio od 90-te godine s roditeljima tako da nisam bio upućen u to njihovo neplaćanje računa. Hvala.
  5. Osoba koja vam je savjetovala da ne predajete papire vas je dobro savjetovala; ne radi se o oduzimanju nečega već vi tražite nešto novo a to se zove opća nesposobnost i to pod uvjetima koji sada važe, a problem je : nemate HRVI i ne može vam se odrediti mirovina po elementima iz ZOPHBDR-a. Kako se sve svodi na kune napravite sljedeći izračun i usporedite što je bolje za vas-> u rješenju o mirovini u dijelu obrazloženja pronađite koliko iznosi dio mirovine po okolnostima izvan sudjelovanja u obrani suvereniteta (onih 70%) taj iznos podijelite s 0,56 i to je otprilike mirovina koju bi imali da se radi o općoj nesposobnosti ali sve "civilno" ako je taj iznos veći od onoga što primate tada što se tiče kuna nema probelema ali ostaje pitanje: tko vam garantira da ćete dobiti opću?. Da se ne bi uvalili u probleme otiđite u PS HZMO u vašem mjestu (ili onom gdje je izdano rješenje o mirovini) i posavjetujte se pravnikom u službi za pravnu pomoć u toj PS HZMO-a. Objasnite situaciju i postavite pitanje koje vas "žulja"- ja jesam siguran u ono što bih vam odgovorio ali kako se kaže mjerodavan je sučev sat. Normalna stvar budite spremni da u različitim PS rade različti ljudi i da tu može biti svega od ustao na lijevu nogu pa do najblaže rečeno baš ga briga za ikoga pa i za vas, nisu svi takvi ali ako naletite na takvu osobu da se ne živcirate. Dakle rezime: pravac pravna pomoć u PS HZMO-a. Hvala na imformacijama, dali Vam je možda poznato koliko traje spor na upravnom sudu. Tužbu za RVI sam predao 5/2008.
  6. ...koliko sam razumio ti niti nemaš vojnu invalidnost već je tih 30% učešće u ukupnoj nesposobnosti za rad uzrokovano ratom... ...a za dobivanje vojnog invaliditeta (HRVI) trebaš podnijeti zahtjev i priložiti medicinsku dokumentaciju koju posjeduješ... pozdrav Znam za to, krajem 2007. sam poslao tužbu na upravni sud u vezi RVI-a i do sada nisam dobio rješenje, ali nije u tome problem, negu u tome što su mi ovi na iki rekli da bi po ovom novom zakonu mogao ostati bez tih 30% vojne invalidnosti, a opet vezano uz to što nemam RVI.
  7. Pozdrav, u mirovini sam od 2.10.2009 sa postotkom 30%-70% profesionalne, bez RVI-a. Ovih dana sam bio na iki gdje sam tražio opću nesposobnost i tamo mi kaže vještak da postoji mogućnost po novom zakonu da mi mogu oduzeti 30% vojne invalidnosti zato što nemam HRVI te mi je rekao da za sada ne predajem papire. Molim ako tko ima kakvih saznanja o tome da mi odgovori. Je li moguće da mi mogu oduzeti vojnu invalidnost?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija