Jump to content

Desdemona

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ZOR ne definira situaciju zatvaranja tvrtke i plaćanja neiskorištenog godišnjeg odmora, ali rekla bih da su Vam svakako dužni platiti. Zatvaranjem tvrtke poslodavac mora podmiriti svoje obveze prema radnicima, a naknada za neiskorišteni godišnji njegova je obveza. Da budete sigurni nazvite inspekciju rada i postavite im upit. Ili se obratite MINGORP-u - Odjel radnog prava u Upravi za rad i tržište rada.
  2. Postovani, Da li je moguce napraviti odjavu auta i prijavu na novog vlasnika ukoliko prijasnji vlasnik nije placao godisnji porez na auto? Hvala puno na odgovoru
  3. Poštovani, 19.6.2011. sam dobila obavijest od svoje banke da sam kredit za auto u cijelosti isplatila. Radilo se o prijevremenoj otplati kredita. U banci sam u trenutku zatvaranja kredita platila i 250kn za brisanje fiducija kod Fine. Auto sam u međuvremenu prodala (knjižica vozila je uvijek bila kod mene i MUP nije ništa u nju upisao oko zabrane daljnje prodaje). Danas me zvao kupac da je nešto provjeravao kod policije i da se vezano uz auto vidi Fina. Nije mi znao detaljnije reći o čemu se radi. Naravno da ću u ponedjeljak odmah zvati policiju da vidim o čemu se radi, ali ispalo je sve jako nezgodno, jer kupac misli da sam ga prevarila. Zanima me o čemu bi mogla ovdje biti riječ i je li moguće da sam trebala sama ići na policiju skinuti zabranu prijenosa vlasništva. Ja sam mislila da to ide automatski banka -> Fina -> policija. Hvala puno!
  4. Poštovani, regulira li se zakonom obveza smjenskog rada za majke s djetetom do tri godine života? Odnosno, može li poslodavac naložiti rad u smjenama majci s malim djetetom bez njenog pristanka? Kod moje sestre u tvrtki ovo je onemogućeno kolektivnim ugovorom, pa me interesira zbog ostvarivanja vlastitih prava je li odredba utemeljena zakonski ili je to čisto dogovor poslodavac-radničko vijeće? Hvala puno na odgovoru.
  5. Bivši sam radnik Peveca Bjelovar i zanima me koliko će nam se isplatiti za neisplaćene plaće za posljednja tri mjeseca prije stečaja. Informirala sam se na Netu, ali sam našla da će se isplatiti 2/3 prosječne plaće za svaki mjesec, pa onda najviše do visine minimalne plaće. Hvala puno na informaciji!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija