Jump to content

majaa25

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav i ja bi molila jednu ažuriranu skriptu za DSI ako postoji za VSS na mail majaa25@gmail.com Puno hvala..Sretno svima
  2. Hvala vam svima na odgovorima, pretpostavila sam da je tako nekako dok sam čekala da mi se netko javi. Anjavito, iskreno mene ni ne dira sve to toliko, ugovor je između mog nezakonitog i njegove majke, samo sam htjela da jednom bude upućen u svoja prava i da tako odgovori, a ne da ga se može motati oko malog prsta. Dragec možda bi se sklopio ugovor o dosmrtnom primatelj bio za to, ovo mu je bila sigurnija varijanta i na drugo nije pristajala. A danas na dosmrtno ide porez za koji se trenutno nema, pa nema ni smisla da se išta mijenja. Eto nije da ću se sama uplitati, ali ugodnije je čovjek upućen u prava koja ima.
  3. Imam više pitanja, ali krenula bi s jednim dijelom za početak (bila sam vrijedna i pročitala cijelu temu ) Raskidanje ugovora o doživotnom uzdržavanju. Primatelj zna imati česte ispade bijesa i ucjene koje završavaju sa rastrgat cu ugovor! Jel to znači da je ugovor stvarno raskinut ili se on mora pravno raskinuti ako davatelj na to ne pristaje?? I nastavak situacije ako je taj ugovor zaveden kao teret u vlasnički list, može li primatelj na temelju samo svog zahtjeva(jer je vlasnik nekretnine) tražiti da se taj teret briše ili mora za njega imati neki službeni raskid ugovora koji su znači potpisale obje strane? Bila bi Vam veoma zahvalna na odgovoru, jer pokušavam malo dublje ući u problematiku koja mi uopće nije poznata.
  4. Ma nije grozna situacija ja se samo informiram jer mi je stvarno sve to novo. Između nas dvoje je sve ok, njegova majka je ta koja na svoju ruku posjećuje pravnika i informira se o njegovim pravima, pa kad se jednom nađem u raspravi sa njom, a hoću, da barem znam o čemu pričam, to je razlog mog raspitivanja. Do kojeg trenutka bi ja imala pravo npr. prepisati vlasništvo stana na moje roditelje, do te tri godine?
  5. Puno je tu još sitnica krenuvši sa time da on čak pola godine nije radio pa ne da nije pripomagao nego sam još uzdržavala i njega. Tako da ne moram zamisliti takvu situaciju, iskušala sam i goru. Što onda da prekinemo u trenutku kad smo otplatili 10 000 eura on ima pravo na otplaćenu polovicu ili na polovicu cjelokupnog iznosa stana? Pa u slučaju da on ne živi samnom uzela bi podstanara, on bi jednako tako plaćao, a nebi imao pravo zahtjevati dio stana Još jedno dodatno pitanje u tim zajedničkim stvarima. On je sa svojom majkom potpisao ugovor u uzdržavanju, znači recimo da se uzima iz tog našeg zajedničkog kućanstva jel se jednako tako vodi da ja dajem pola i da i ja imam prava na nešto ili ne?
  6. Činjenica da vraćam novac mojima je poznata najužem dijelu pa tako i dečku i njegovima, ali nigdje nije službeno upisana niti je navedeno da se vraća za to i zbog toga. Znači da se nešto zakomplicira on ima pravo samo na polovicu vrijednosti moga kredita? Mi smo zajedno dvije godine, stan je kupljen tek pred godinu dana. Roditelji nikako ne mogu plaćati ratu kredita jer se ona meni oduzima već u firmi, na listi plaće već je oduzet taj iznos.
  7. Ispričavam se ako tema nije na pravom mjestu, ali neznam je čak ni kamo smjestiti. U kojem trenutku bi moj decko mogao imati prava na moj stan,ako uopce? Situacija ovakva, kupila sam stan i upisana sam kao jedini vlasnik. 3/4 novca dobila sam od svojih roditelja, to je i navedeno u kupoprodajnom ugovoru, 1/4 je kredit koji sam ja podigla i otplacujem. Uz to odredeni dio koliko vec mogu mjesecno vracam i svojima. Decko od prvog dana stanuje samnom, ali nije prijavljen na ovoj adresi. Dijelimo troskove, kredit moj, rezije njegove, nesto u tom smislu. Znaci pitanje bi glasilo postaje li stan zajednicka imovina u slucaju da se vjencamo, postaje li zajednicka nakon nekog vremena i kojeg to buduci da je vanbracna zajednica izjednacena sa brakom? Kako da se osiguram buduci da s njegove strane obitelji postoji netko tko ga posto poto zeli upisanog u vlasnicki list? Zahvalna na bilo kojoj informaciji
  8. Eto uskoro ce i na mene red da pristupim dsiu, bila neki dan na seminaru pa sad malo citam vasa iskustva.. Molila ni da i meni proslijedite novu skriptu za polaganje, ja sada kod sebe imam samo biljeske sa seminara i naravno zakone.. Hvala vam, iskustva naravno slijede.. moj mail majaa25@gmail.com hvala i sretno vam svima...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija