Jump to content

golib

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ljepo bih molio da mi objasnite kako da razriješim pitanje zemljišta koje je nakon smrti moga oca pripalo meni.Otac je umro 1986 godine,sada razmišljam da istu prodam. Kako sam krenuo u potragu za dokumentacijom ispostavilo se da je u zemljišnim knjigama na toj ćestici upisano ukupno 23 osobe. Molio bih da mi objasnite kako da postanem vlasnikom iskljućivo ja jer napominjem da mnogi koji su navedeni u ovom dokumentu nisu više živi a i nikad nitko nije uživao istu osim moga pokojnog oca. Napominjem da isto tolku površinu ima i moj rodjak kojem je njegov djeda bio mom ocu brat. Takodjer moram napomenuti da bismo mi zajedno prodali istu jer svaka od parcela zasebno nije dovoljna za izgradnju kuće.
  2. Molio bih da mi odgovorite kako da uđem u korištenje dijela šume u kojoj sam vlasnik sa još četvero vlasnika. Nasljedio sam istu nakon majćine smrti prije 19 godina ,međutim nikad dosad nisam bio u istoj, nije mi poznato niti sam položaj odnosno znam mjesto ali sama površina nije mi poznata rodjak koji je takodje suvlasnik kao i drugi iskorištava istu a ja molim da mi objasnite na koji naćin bih ja mogao ući u eksploataciju svoga dijela? Sama površina šume je 4197 m2. Napominjem da sam u zemljišnjim knjigama upisan kao vlasnik udijela 1/24. Koje radnje da poduzmem za eksploataciju.
  3. Kako sam nasljedio imovinu iza smrti pokojne majke (napomenuo bih da je od njene smrti prošlo više od 10 godina)Do današnjeg dan ja nisam uspio stupiti u posjed mojeg nasljedstva.U zemljišnim knjigama se vodim kao suvlasnik sa još dvije sestrićne od kojih jedna ne želi da se rasćisti situacija. Konkretno ne možemo se dogovorit jer na svarnoj površini zemljišta ima tri ili ćetiri ćestice i tu smo svi troje suvlasnici. Kakova je mogućnost da se izvrši parcelacija jer postoji mogućnost namire u jednoj ćestici. Napominjem da je na jednoj ćestici kuća u kojoj živi majka od sestrićne koja ne želi da se to rasćisti jer ona ćitavo vrijeme uživa cijeli posjed,na kojem smo i mi suvlasnici. Druga sestrićna i ja se slažemo da naš udio suvlasništva spojimo u jedan zajednički dio,to znaći da njen dio u svim ćesticama kao i moj bude spojen u jednu cijelinu, kako bismo lakše prodali. Napominjem da je dio zemljišta u gradjevnoj zoni a dio u poljoprivrednom djelu. Hvala!
  4. kakove su posljedice ako kupim nekretninu (apartman) u zgradi koja nema uporabne dozvole? huporabna dozvolavala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija