Jump to content

matoka

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zvala sam HZZO i dobila odgovore, pa ako nekog zanim. Uglavnom, to što sam bila na porodiljnom se računa kao staž tako da imam 18 mjeseci s prekidom (uvijet je 12 mjeseci u komadu ili 18 s prekidima). Na komplikacijama dobivam prosjek 6 mjeseci (stari + novi poslodavac), a kad rodim zbog prekida dobivam onaj minimalac od 1600kn. Cim odem na komplikacije isteći će mi ugovor, no visina naknade ostaje ista do poroda.
  2. Pozdrav. Zanima me kako se računa visina naknade za komplikacije u trudnoći ako imam 3 godina staža u jednoj firmi, prekid od 15 dana i trenutno 4 mjeseca staža u drugoj firmi? Da li se računa prosjek od ta 4 mjeseca ili zadnjih 6 mjeseci (stari i novi poslodavac)? Kod starog poslodavca sam bila na porodiljnom i vratila se mjesec dana prije isteka ugovora. Da li onda mogu računati da imam 18 mjeseci staža s prekidom ili ne?
  3. Hvala na odgovoru. Znači ako ne dobim ugovor bar ću dobit malo bolju zadnju plaću.
  4. Pozdrav. Imam ugovor na određeno vrijeme i neiskorišteni godišnji odmor. Ako bi sad počela koristiti GO on bi trajao vremenski duže od ugovora. Po isteku ugovora imala bi tri godine staža kod istog poslodavca što znači da slijedi ili ugovor na neodređeno ili ništa. U slučaju da je „ništa“ da li mi poslodavac mora omogućiti korištenje GO time da mi produži ugovor? Unaprijed puno hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija