Jump to content

Pejica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Marlino, u mom slučaju...otac se ne pojavljuje na susretima sa djetetom ali bi trebao jednom tjedno. Nadzorni dolazi ili ne dolazi svaki tj. kad vidi da se ovaj ne pojavljuje onda mu naknadno potpišem da dobije putne troškove...hmmmm... A sad šta bi on trebao raditi? trebao si dobiti uz rješenje centra o nadzoru i program rada nadzornog da istzi treba upozoravati roditelje, opominjati, pohvaliti, uspostaviti komunikaciju, pratiti angažiranost oca sa djetetom, odnos djeteta prema ocu itd....sve u svemu, kod mene baš to i ne ide po programu, tj. sad je drugi nadzorni kad se otac uopće ne pojavljuje, a kad je bio prijašnji nadzorni uopće nije baš provodio taj svoj program rada. Kad sam tražila izvješća na uvid samo su mi natuknice pročitali ukratko....
  2. Dijete je navršilo 2 godine...znam da se ne može nikoga na ništa prisiliti.... Zadnji puta kad je otac bio dijete mu je vikalo striček, unatoč tome što ja na slikama djetetu pokazujem sliku oca i govorim da je to tata. Dijete je rođeno u vanbračnoj vezi i oca nikad nije bilo ni blizu, rješenjem suda dijete i dalje ostaje živjeti sa majkom i tu ništa nije sporno, određena su viđanja. Buduči da je dijete onda imalo godinu i pol gđa iz centra su rekli da je dijete premalo da bi dolazilo u prostorije centra. Kako je isključivo uvijek uz majku, dijete traži majku u blizini. Kako da dijete se nekud odvede sad i ostavi u nekoj prostoriji sa čovjekom kojeg ono ne doživljava kao oca? Primjer: dođe otac da odvede dijete nekud samo sa sobvom...dijete sigurno ne bi išlo jer je njemu ta osoba nepoznata....dijete čak ni sa bakom ne želi ići skooro nigdje samo mama, mama....? Nije meni namjera da otac ne viđa dijete, i to je djetetovo pravo. Samo me zanima šta se može poduzeti jer ne može tako ići uz nedogled da to rješenje viđanja na adresi majke je od mj. veljače 2009 i sad se otac ne pojavljuje unazad 5 mjeseci.
  3. Poštovani, otac djeteta starog 2 godine po rješenju suda i CZSS radi dolaska stručne osobe radi nadzora, trebao bi dolaziti na druženja sa djetetom na adresu majke.Otac ne dolazi 5 mjeseci, a i ranijih mjeseci više ga nije bilo nego je bio. Stručni djelatnik centra to evidentira,njemu se isplaćuju troškovi na koje ima pravo (putni i izvan radnog vremena) i gđa iz centra mi je prilikom zadnjeg posjeta centru izjavila da će dati rješenje da se ocu zabrani kontakt sa djetetom jer uopće niti ne dolazi. Budući da svi znamo da to rješenje neće tako skoro doći, ja sma poslala pismeno zahtjev da se ta problematika riješi. Da li netko zna u praksi kako centar rješava takav slučaj i da li se neke druge sankcije prema ocu mogu primijeniti? Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija