Jump to content

liona1631

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moji roditelji imaju troje djece. Ja sam jedno od njih. Otac i majka su živi i otac želi darovnim ugovorom prepisati svu imovinu (obiteljsku kuću sa okućnicom) mojoj sestri koja živi s njima. Pretpostavimo: U trenutku očeve smrti, da li postojanje takvog ugovora o nasljeđivanju to znači da ja i moja druga sestra ostajemo razbaštinjene tj. nemamo nikakvog prava na nasljeđivanje?
  2. Još me zanima jedna stvar: moj suprug je dobio prekršajni nalog. Djelatnica je po nalogu oštećenik a moj suprug okrivljenik. No, okrivljenik je podnio prigovor da bi dokazao da je počinio prekršaj iz nehaja tj. da nije počinio prekršaj s namjerom. Ako se dokaže da je djelatnica svojim ponašanjem izazvala počinjenje prekršaja za koje se tereti moj suprug, postoji li mogućnost da sud pokrene prekršajni postupak protiv nje, tj. da ona dobije status okrivljenice jer je ugroženo u javnosti dostojanstvo nas kao supružnika budući da ne smijemo a bez sudske zabrane više obavljati kupovinu u trgovini u kojoj ona radi po zamolbi njenog poslodavca?
  3. daj Rubens pojasni!!! Zanima me procedura prekršajnog postupka. Kako se odvija ročište, tko će biti pozvan itd... pa mailali smo se ja i ti
  4. Dobili smo prekršajni nalog zbog remećenja javnog reda i mira podnesen od strane policije a po pozivu poslodavca radi fizičkog napada na njihovu djelatnicu. Po uputi o pravnom lijeku uložili smo prigovor u kojem se navodi da je do fizičkog napada došlo zbog provociranja djelatnice na radnom mjestu koje je trajalo duži vremenski period. Očekujemo uskoro ročište. Što možemo očekivati po sudskoj praksi?
  5. Moj otac živi u SAD-u. Kako mogu utvrditi njegovo trenutno imovinsko stanje i kako nakon njegove smrti mogu zatražiti nasljedni nužni dio na njegovu potencijalnu imovinu u SAD?
  6. U SAD-u najveći profit se ostvaruje u tercijarnom sektoru uslužnih djelatnosti. Mora se jasno razlučiti pojam radnog mjesta i pojam potrošaća, kupca, klijenta, pacijenta, gosta itd. Cijena usluge sadrži i tzv. naknadu za uslužnost. U zapadnim zemljama neuslužnost i neuljudnost na radnom mjestu kažnjava se ukorom ili izvanrednim otkazom jer se u prvom redu narušio image pravnog subjekta. Kod nas, nažalost, policija i pravosudni organi ne tretiraju verblni delikt kao povredu osobnosti, časti, ljudskog dostojanstva. Meni osobno, koja sam doživjela verbalni napad djelatnice, rečeno je kako dokazivanje putem dokaza nema smisla jer su to djelovanje povezali sa osvetoljubivošću. Dakle, htjela sam da se sankcionira takvo ponašanje na radnom mjestu i dodajem kako je nekultura djelatnice bila evidentna duži period! A što su radili pretpostavljeni? To je druga priča! Kad se iza verbalnog napada i nakon upozorenja djelatnici dogodi fizički napad - triska upravo toj djelatnici, onda je fizički napadač kreten, neandertalac, nasilnik...Znači, provociranje u našem društvu prolazi, dok se triskanje osuđuje? Dvostruka mjerila, dvoličnost, kao kad se ne izjednačva psihičko od fizičkog maltretiranja!!! Jadna nacijo...dok mi stignemo u EU, trebat će nam još 100 g. a mi se nadamo da će nas u civilizaciju primiti 2008.!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija