Jump to content

NATASA69

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koliko je najkraće trajanje ugovora o radu na određeno vrijeme, ili najkraće vrijeme nije propisano ? Hvala !
  2. Ako poslodavac zapošljava radnika na 3 mjeseca, znači na određeno, zbog povećanog obima posla, da li treba vezano za to donijeti i posebnu pisanu odluku ?
  3. Djelatnica se vratila na posao 19.07.2010. godine sa porodiljnog dopusta koji je koristila veći dio 2009. godine i svo vrijeme do 19.07.2010. godine Na koliko dana GO ima pravo, i kad ga može prvi put koristiti ?
  4. Djelatnik je firmi greškom kolegice prijavljen od 01.11.2008. godine na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, s time da je prijava podnijeta 20.11.2010. godine i time se prkršio Zakon. U firmi je sprovedena kontrola od strane inspektora iz područja radnih odnosa i podnijeta je prekršajna prijava nadležnom Sudu. S obzirom da su kazne velike za takve prekršaje, a postoji i mogućnost zatvaranja poduzeća što je napametije reči na Sudu tijekom postupka ? Inspektor niti na jednom drugom radniku nije našao zakašnjelu prijavu ( ukupno oko 80 radnika ), i poduzeće i odgovorne osobe nisu do sada nikad imale prekršaj.
  5. Molim Vas za savjet ! Nakon što će mi biti stan prodan na drugom ročištu o ovršnom postupka dal' imam pravo na žalbu, te koji su rokovi za iseljenje, odnosno kako mogu produžiti rok iseljenja jer nemam trenutno kud sa djecom ! Hvala
  6. Molim za odgovor: Dal' Pravilnik o organizaciji rada i sistematizaciji radnih mjesta mora biti sastavni dio Pravilnika o radu ili može biti zaseban ! Unaprijed hvala !
  7. Molim za pravni savjet ! Radnik je donio potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad od 25.01.2010. godine,uz očekvano trajanje bolovanja 15 dana ( do 08.02.2010.). Doznake je donio u poduzeće 01.02.2010. i od tada se više nije javio niti donio potvrdu o novootvorenom bolovanju ! Dal' mu je moguće uručiti izvanredni otkaz o radu ili što učiniti ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija