Jump to content

mr57

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru! Da, tumacenje zakona nije jednoznacno, i upravo to je uzrok moje nedoumice. Inace, kuca je u ZG, te je i s dodanim balkonima u skladu s GUP-om. Upisana je u katastar i gruntovnicu, ali uporabnu dozvolu (tj. uvjerenje za uporabu, koje je relevantno za takav objekt) nema.
  2. Srdacan pozdrav! Molio bih savjet u vezi sljedeceg. Na kuci koju je moja majka izgradila dogradjena dva balkona dimenzija cca. 2x1 m, a da nisu u skladu s glavnim projektom (koji je sastavni dio gradjevinske dozovole). Ostatak kuce je u skladu s gradjevinskom dozvolom (polozaj na cestici, gabariti, udaljenost od susjeda, itd.). Isto tako, dogradnjom balkona nije narusena minimalna udaljenost od susjeda. Kuca je upisana u katastar i gruntovnicu. Gradjevinska dozvola na temelju koje je kuca izgradjena je postala pravomocna 2002, kuca ne prelazi 400m2.. Ja bih zelio ishoditi uvjerenje za uporabu za tu kucu, te ju etazirati, pa pretpostavljam da bi ilegalno dogradjeni balkoni mogli predstavljati problem. Kakva bi bila procedura za legalizaciju tih balkona? Je li dovoljna dopuna glavnog projekta? Unaprijed se najljepse zahvaljujem!
  3. Najljepse zahvaljujem na informaciji! Koliko je ona pouzdana (vlastito iskustvo, itd.)?
  4. Pozdrav! Molio bih pomoc u vezi sljedeceg problema: Nekretnina koju sam izgradio 2005. upisana je u katastar i zemljsne knjige kako slijedi: KUĆA (broj i adresa), ZGRADA, ZGRADA I DVORIŠTE 351 m2 KUĆA (broj i adresa) 131 m2 ZGRADA 7 m2 ZGRADA 16 m2 DVORIŠTE 197 m2 ,dok u gradjevinskoj dozvoli stoji: kuća, ostava i garaža. Dakle, ostava i graža su upisane kao zgrada i zgrada. U ZK stoji zabiljezba da prilikom upisa nije prilozena gradjevinska i uporabna dozvola. Ja bih zelio zabiljezbu brisati, ali nisam siguran kako to uciniti: 1. Je li dovoljno ishoditi uvjerenje za uporabu (gradjevniska je pravomocna 2003.), te ga skupa s kopijom gradjevinske i prijedlogom za brisanje zabiljezbe predati na gruntovnicu. Hoce li u tom slucaju razlika u formulaciji izmedju gradjevinske dozvole/uvjerenja i ZK predstavljati problem, a ako nece,hoce li podaci na gruntovnici biti automatski uskladjeni s onima u gradjevinskoj/uvjerenju. 2. Druga alternativa je, barem koliko sam shvatio, ici s novim prijavnim listom na katastar (gdje su izmjenjeni samo nazivi nekretnina) i priloziti uvjerenje za uporabu, te oni po sluzbenoj duznosti salju te podatke na gruntovnicu. 3. Ili nesto trece ... Najljepse se zahvaljujem na pomoci!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija