Jump to content

drazenm

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala ti na odgovoru.daj mi reci ako znaš,s obzirom da sam se vratio u hrvatsku na jesen 1990 s obzirom na tadašnje stanje,bio sam propadnik ne naoružanih odreda pri mjesnim zajednicama,čuvali zgradu tv radia,sa oružjem dali imam pravo na status dragovoljca.
  2. molim pomoć oko mirovine.OD 01.09.2010.SAM U MIROVINI HRVI 20% OMJER 30/70.BEZ ČINA I STATUSA DRAGOVOLJCA.RJEŠENJE NISAM JOŠ DOBIO,NAVODNO ZA PAR DANA.RADNI STAŽ OKO12GOD.OD 93 GOD SE LJEČIM OD PTSPA,UZ NJEGA JE STIGLA I 62,0.U MIROVINSKOM SU MI REKLI DA ČEMI MIROVINA BITI OKO 1870 KUNA,A ČITAM U ZAKONU DA JE MINIMALNA BRANITELJSKA MIROVINA OKO 2300.KUNA.MOLIM ODGOVOR.ZAHVALJUJEM.DA NE ZABORAVIM,VOZAČKA OGRANIČENA NA 1 GOD.I NE SMIJEM PO NJIMA RADITI NIJEDAN POSAO,A MIROVINA PROFESIONALNA.KAKO?
  3. potpuno te nikša,razumijem.smatram da nas samo rad može izvuči iz ove jako nezgodne bolesti,mislim na ptsp.dijagnosticiran mi je daleke 1993,ali sam ga zanemario,i nakon rata ,1996 počeo raditi,nažalost danas imam trajnu promjenu ličnosti.zabranili su mi raditi,a dali prof.mirovinu na koju sam uložio žalbu.svaku godinu moram b kat.produživati,a ona mi je osnovno zanimanje.čak su mi objasnili da če mi je oduzetiako ove godine dođem sa istim dijagnozama.uz tablete nešto moramo raditi pa makar i pomagati drugima samo da zaboravimo probleme.mislim da smo bez rada gotovi,da čemo brzo propast.toliko od mene.
  4. molim da mi netko odgovori. da li bi mogao tražiti obnovu postupka (žalba se rješava već 3 mjeseca)jer sam upravo završio dugotrajni program lječenja od ptspa.zadnje rješenje je hrvi 20%,30/70 profesionalno,na što sam naravno i uložio žalbu.rješenje dobio u 10mj.
  5. rješenje od mirovine dobio u 09/2009 30/70.profesionalna. po svim nalazima bolest nastala u ratu hrvi 20% po drugi put dobio u 10/2009 privremeno. bio za stalno zaposlen kao vozač,a sad su mi oduzeli sve kategorije, a b moram svaku godinu produžavati i nesmijem sa njom raditi.uz to su stavili napomenu o zabrani rada na poslovima gdje se mogu ugroziti drugi životi.pitam ih koje poslove mogu raditi a ono nemaju pojma,hzzo. uložio žalbu na rješenje u 11/2009.za sada na 100%plači,ali neznam do kada.upravo završio dugotrajno lječenje u svezi ptspa.,za doktore nesposoban za ikakav posao.ako mi se prekine bolovanje da li imam pravo na kakva novčana sredstva do rješenja žalbe i koliku mirovinu mogu očekivati ako žalba ne prođe.bez čina i12god.radnog staža.unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija