Jump to content

bisko

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaposlena sam od 9 mjeseca na ugovor na određeno koji istječe 23.12. trudna sam 3 mjeseca. mogu li otvoriti bolovanje prije isteka ugovora na temelju komplikacija i imam li pravo na naknadu, koliku i koliko dugo i kako onda ide s porodiljnim? hvala
  2. zanima me koja su moja prava što se tiče sljedećeg slučaja. naime zaposlena sam na određeno, tj. vrlo vjerojatno još do kraja mjeseca, onda se učiteljica koju mijenjam vraća na posao. no ja sam u međuvremenu ostala trudna. koja su moja prava ako nekoliko dana prije nego se ona vrati otvorim bolovanje, a mijenjam ju 2 mjeseca? imam li pravo na naknadu, koliku i kolii period'
  3. hvala na preporuci, ali gdje ćete mi to poslati? i još me nešto zanima. rekli ste da ta žena mora pismeno podnjeti pritužbu za uznemiravanje, ali kako će kad je u bolnici na psihijatrijskom liječenju. da li se to može kad izađe, a ne zna se kad će, ili je tada već kasno? hvala!
  4. hvala na odgovoru! jel možete preporučiti odvjetnika koji bi se bavio takvim slučajem, tj. koji ima iskustva! hvala!
  5. hvala na odgovoru! ovaj problem veže se na drugi problem koji sam isto objavila prethodno, ali nije iznešen u potpunosti. radi se o ženi koja je lažno optužena za nagovaranje na krađu na poslu i sudjelovanje u krađi. krađa je napravljena kad žena uopće nije bila na poslu, bila je na slobodnim danima, ali šefica ne želi dati listu rada u tom mjesecu.a šikaniranje se dešavalo konstantno, ali nije prijavljivano, jer se uvijek prijetilo radnom knjigom, tj. šuti, radi i trpi!
  6. kako se po zakonu, ako uopće postoji, tretira stanje u kojem je osoba zbog problema na poslu završila na psihijatriji? jel to spada pod povredu na radu, kakav je zakon o mobingu? kako tretirati i kome se obratiti za takav slučaj? hvala!
  7. što učiniti kad ti poslovođa ne želi dati listu radnih dana u mjesecu, ispis smjenskih radova, slobodnih dana, tj. svih radnih dana u mjesecu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija