Jump to content

ZeleniMrav

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ZeleniMrav objavio

  1. Puno hvala na odgovoru. Evo idem sada na zavod pa cu vidjet kako stoje stvari. Ako su me stvarno vec odjavili(sporazumno) bez da sam potpisao dali postoji sansa da cu ipak imat pravo na naknadu sa zavoda i kako sad sa otkaznim rokom kojeg sam trebao imati a vec sam odjavljen?
  2. Ovako,pred nekih 3 tjedna sef mi je rekao da poslje nove godine vise nece biti posla i da ce mi dati otkaz. Kao dobit cu otkaz kao tehnoloski visak da imam pravo na naknadu sa burze i da se ne brinem jer ce on "sve to rijesiti". Danas kada sam bio kod njega je printao papir o sporazumnom otkazu u koje pise da nemam prava traziti nikakva potrazivanja. Radim kod njega na neodredjeno 5god bez prestanka i nisam htjeo potpisati sporazumni otkaz. Znam da imam pravo na otpremninu,otkazni rok ... Uglavnom kad sam mu rekao da sporazumni otkaz necu potpisati,vec samo poslovno uvjetovani kako je i prvo spomenuo on je skinuo taj obrazac i izbacio iz njega vecinu stavki gdje pise da imam ta prava na otpremninu,otkazni rok i ostalo. Uglavnom on mi je rekao da je vec danas bio na zavod i da je tamo rijesio sve u vezi mog otkaza i da mi sad ne moze dati otkazni rok,znaci od danas vise ne radim,nisam nista potpisivao a sta je on napravio na zavodu neznam? Pogotovo zato sto je dogradonacelnik i ovdje se svi znaju tj ima veze u svemu ovome. Btw: firmu je prepisao na svog bratica radi sukoba interesa posto sam sebi daje poslove,ima koncesiju za opcinski vodovod i jos toga. Neznam sta sada napraviti?Molio bi i bio bi jako zahvalan za savijet....mada neznam dali imam kakve sanse nesto napraviti
  3. Kakav savjet bi mi ukratko dali? Ja si mislim prvo ici opet na policiju i pokusat dobit njegove podatke na neki nacin....mozda se covjek malo zamisli kada vidi da znam gdje zivi! A drugo ostaje jedino sud...neznam koliko mi se to isplati a pogotovo da na kraju prodje nekaznjen....to bi me nekako pogodilo.... Muci me ta bezobraznost takvih ljudi a i to sta sustav tako funkcionira da je to sve moguce. Netko tko ovo cita ima lijepi primjer kako zaraditi. Kad ce kod nas pocet neke presedane radit!? Ne razumijem vise stvarno da je toliko toga moguce i sta se dopusta,a mislim da bi krpanjem ili izmjenama ovakvih malih propusta sa vremenom zakrpali i vecu rupu...gdje cure miljoni... Sad sam malo otisao sa teme i mozda pretjerujem al sta vise razmisljam o tome i gledam sta se radi sve sam vise ljut!!!
  4. Znaci ako sam dobro shvatio ipak imam pravo na policiji traziti podatke na osnovu ziro racuna?! Mislim da bi bila najbolja opcija da se nadju druge prevarene osobe,to bi tada bila kradja\prevara cca 5000kn i tu bi onda valjda intervenirala i policija.
  5. Aukcije.hr daju podatke samo na zahtjev policije.Nema sanse da mi daju ovako(pokusao)a sumnjam da je i pustio prave jer nema provjerenu adresu niti je bio kupac. Bio sam na policiji sa svim podacima i kazu da oni tu ne mogu nista. Na aukcije.hr ne mogu dobiti niti podatke drugih prevarenih osoba,niti im mogu poslat poruku.Otvorio sam temu na njihovom forumu ali se nitko od ostecenih ne javlja. Vezu u ZABI sam pokusao naci ali isto bez uspjeha.
  6. Pozdrav svima! Novi sam ovdje i vec imam problem Ovako,na aukcije.hr sam bio najbolji ponuditelj za neki auto-radio,vjerujuci prodavatelju uplatio sam mu 560kn na ziro racun zagrebacke banke bez da sam imao nekih drugih podataka o njemu. Nakon toga prodavatelj se nije vise javljao a uredjaj naravno nikad nije poslao.Proslo je 3 mjeseca. Nakon visetjednog pokusaja da ga kontaktiram mailom,mobitelom nema nikakvih rezultata. Dok nisam shvatio da ta osoba nije prevarila samo mene nego desetak ljudi. Bio sam na policiji cisto radi toga da bar pokusam nesto poduzet protiv takvih osoba,dao sam izjavu i nakon par dana dobio odgovor da mu oni nista ne mogu jer se radi o premaloj svoti novca i da jedino mogu dignuti privatnu tuzbu. Meni nije toliko do novca koliko bi htjeo da se takve osobe procesuiraju!Jer ako ga nitko ne kazni imat ce samo bolji motiv za daljnje "aktivnosti". Njegove podatke na osnovu ziro racuna bi mogao dobiti samo na zahtjev sudu ako i tada,neznam kako to ide. Ako podignem tuzbu mislim da bi se to moglo oduziti,napraviti puno veci trosak a krajniji ishod bi mogao biti da ta osoba nema nista u svojem vlasnistvu i opet ja gubim. Sta sada? Molio bi nekoga sa iskustvom ili znanjem za savijet. Hvala. Vedran.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija