Jump to content

malena83

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je malena83 objavio

  1. Evo pitanja koja sam ja imala i neka od kolegice koja je bila sa mnom: USTAV Kakva je država RH po Ustavu? Osobna prava Predsjednik i ovlasti, imunitet Međunarodni ugovori Suverenitet i kud se prostire Socijalna prava Sudbena vlast i koji je najviši sud Ustavni sud SUSTAR DRŽAVNE UPRAVE Tko obavlja poslove državne uprave Inspekcijski nadzor Upravne organizacije u sastavu ministarstva Unutarnje ustrojstvene jedinice u ministarstvu Koji su poslovi državne uprave Kako se uređuje unutarnje ustrojstvo i uredsko poslovanje Kojim se aktom potvrđuje br.potrebnih državnih službenika i namještenika ZUP Kojim se propisom regulira upravni postupak i što je Nadležnost Žalba, rok i postupak prvostupanjskog tijela po žalbi Kako se pokreće upravni spor i u kojem roku Koje vrste dokaza se mogu koristiti u upravnom postupku Sastavni dijelovi rješenja Kako stranka podnosi zahtjev Stranka u upravnom postupku Tko su zakonski zastupnici stranke Što je upravni akt Tko može pokrenuti upravni spor UREDSKO POSLOVANJE Prijemni štambilj Tko može izrađivati pečate i žigove Tko donosi rješenje o ovlaštenju Kako se plaćaju upravne pristojbe Što je uredsko poslovanje Tko je dužan primjenjivati propise uredskog poslovanja Razlika između pečata i žiga SLUŽBENIČKI ODNOSI Kako se računa plaća Kako se primaju državni službenici Objasni natječaj Vrste povrede i tko odlučuje o kojima SUSTAV LOKALNE SAMOUPRAVE Tko je nositelj izvršne vlasti u mom gradu Financiranje jedinica lokalne samouprave Izbori članova predstavničkog tijela Koje su jedinice lokalne samouprave Tijela mjesnog odbora EU Glavna tijela EU ( 5 tijela) Koliko ima službenih jezika u EU (23) Lisabonski ugovor (promjene) Kada je počelo otvaranje pregovora (2 faze i god.) Sud europskog vijeća Kriteriji za članstvo i objasnit politički Europska komisija i sve o njoj Da li EU ima Ustav? (NEMA) Na pismenom dijelu dobila sam napravit rješenje o odgodi ovrhe ako porezni obveznik ima dug po PDV-u 750.000,00 kn i kamate 30.000,00 kn A usmeni me pitao Fabijančić – tko je dužan podnijeti poreznu prijavu, Slobodne zone kod PDV (oslobođen je PDV) i kod dobiti,dvostruko oporezivanje-na kojim porezima se primjenjuje, koji se primici smatraju dohotkom ali se ne oporezuju(to imaš u knjižici hrv.porezni sustav kod poreza na dohodak, temeljni i jamstveni kapital, zadaci HNB-a,carinska tarifa, HNb,da li fizičke osobe mogu biti obveznici PDV-a, što uređuje OPZ
  2. hej ljudi,ja sam bila ispitu 08.05. i prošla sam.učila sam 4 tjedna i dosta mi je bilo.nikad nećete sve znati,ovisi kakvu komisiju dobijete.uglavnom,ne treže opširne odgovore,ako u tom trenutku ne možete sročit rečenicu kako treba pomognu vam,nema problema.ja nisam znala jedno pitanje na posebnom dijelu i nisam htjela reći da ne znam...šutila sam i prešao je na drugo.odgovarate kratkim odgovorima.savjetujem vam da ulazite na odgovaranje sa istom stručnom spremom tako će vas jednako moći ocjenjivati.ako uđete VSS i SSS onda srednjoj postavlja lakša pitanja a VSS teža...zato je bolje ulazit sa istom stručnom spremom.uglavnom,ako se zbunite nema beda,pomognu vam ako vide da ste učili.budem sutra stavila pitanja koja sam imala pa si pogledajte... svima želim sretno i držite se...nije tako strašno! na usmeni ulazite kako je koja komisija slobodna..tako da neki idu kod jednih a neki kod drugih tj.na različite ispiti...obično se ulazi po dvoje..bar je tako u mom slučaju bilo.
  3. neno006 jel ti to odbrojavaš dane... kako si naučio?
  4. hej jel imaš kakvu skriptu za posebni dio da mi pošalješ na mail: zdebeljak@gmail.com
  5. hej,može li mi tko poslati tu novu skriptu kaj imate na : zdebeljak@gmail.com što hitnije!hvala!
  6. i ja sam VSS- posebni dio: porezna!onda se vidimo 8.5.
  7. ludi pomagajte.... ako netko ima noviju skriptu za dsi nek mi ju proslijedi na mail: zdebeljak@gmail.hr
  8. ljudi idem na državni u 4.mjesecu.... ako netko ima skriptu neka mi ju molim vas proslijedi na mail:zdebeljak@gmail.com unaprijed zahvalna!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija