Jump to content

AndyWolf

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je AndyWolf objavio

  1. Molim za pomoć iskusnije ljude i naravno one sa znanjem jer sam u potpunosti zbunjena. Pokušati ću biti što kraća. Prije tri godine imala sam mobitel kupljen u T-mobileu na pretplatnički ugovor za 1kn koji je imao bug, spajao se na internet, te ja to ne bih zamijetila. Zamijetila sam to tek kada sam otišla na put u UK na osam dana kada je to dovelo do računa od tisuću i nešto kuna (ne mogu se sjetiti točnog iznosa). S obzirom da sam bila u srednjoj školi i imala 18 godina, koliko se sjećam moj otac i ja smo kratko razgovarali o tome, te sam ja odlučila prodati mobitel uz napomenu da ima tu grešku. Nakon nekog vremena smo izgleda i otac i ja zaboravili na taj račun (valjda se zagubio) te sam ja mislila kako ga je on platio, a on je izgleda mislio kako sam ja to platila. Želim napomenuti da u pune tri godine, apsolutno nikada nije stigla niti jedna opomena od T-mobilea, niti išta. Sada sam redovna studentica koja živi u Zagrebu, i prije dva mjeseca kada sam išla podići novce na banci sam saznala da mi je ovrha sjela na sve račune i da su blokirani - dug iznosi skoro 3000 HRK. Kako mi nije bilo jasno o čemu se radi, iz banke su me uputili u FINA-u, gdje sam i otišla, te saznala da se radi o tome dugu od prije tri godine. Iskreno, ne znam što ću niti zna moj otac jer mi to ne možemo platiti odjednom. Ono što mi nikako nije jasno jest kako su mogli to napraviti, a da me u tri pune godine nisu ni na koji način pokušali kontaktirati. Niti sam dobila na svoju adresu ikakav oblik opomene, niti ikakvo rješenje o ovrsi, apsolutno ništa. S obzirom da je mobitel davno prodan, ja zaista ne znam kako da im dokažem da se ne radi o mojoj rastrošnosti, već da je bio problem sa mobitelom. Kako i što sada dalje? Kako su mi prošli ispiti na fakultetu, razmišljam pronaći posao preko ljeta kako bih dug platila, no nikako ne mogu prijeći preko činjenice da za dug nisam niti znala dok mi nisu sjeli na račune. Molim za bilo kakav savjet (po mogućnosti u detalje jer nikada nisam imala ovakvih problema). Hvala unaprijed.
  2. Hvala Vam puno na odgovoru... No, da pitam vezano uz probleme sa njom - ona je oduvijek bila psihički bolesnik, vrlo agresivna i nerealna, naša doktorica opće prakse je smatrala da boluje od šizofrenije, no moja majka je uvijek odbijala ići na pregled psihijatru. Nakon što je optužila moju nebiološku obitelj za zlostavljanje, sve je to otišlo na sud, ali nema pomaka, a kada sam ja kao glavni svjedok i oštećena rekla kako bi se trebalo podići tužba za klevetu ignorirana sam od strane policije... kada sam je prijavila za zlostavljanje i sve bila primorana u detalje opisivati (što je bilo meni vrlo gnjusno i teško), ništa se nije dogodilo. Ona je ispitana i to je sve. Rekla je da lažem, i priča gotova. Ne znam kako zaustaviti tu ženu, i dalje želi novce od nas, prijeti da će mi obitelj ići u zatvor, te kako će ona sve njihovo dobiti... kako je zaustaviti??
  3. Pozdrav, registrirala sam se kako bih postavila pitanje. Naime, moja obiteljska situacija je vrlo komplicirana, no kako bih skratila priču - imam 19 godina, majka me je cijeli život fizički i psihički zlostavljala, te me u dobi od 16 godina napustila. Nisam imala oca, sama sam se brinula o sebi uz pomoć ljudi koji su mi bili obitelj, iako ne biološka. Majka je zahtjevala od njih financije za samu sebe, te nakon što su odbili, optužila ih za zlostavljanje mene. Prošla sam svakakve traume i šokove zbog te žene, pogotovo jer mi je jedinu obitelj pokušala uništiti. Ali ono što me zanima jest - postoji li ikakav pravni postupak gdje se ja nje mogu odreći, kako ona ne bi mogla imati ikakva prava u mom životu (znači, ona ne mora ništa nikada potpisivati ako je potreban pristanak roditelja, te ja neću imati obvezu kao odrasla osoba je uzdržavati). Svjesna sam da kao punoljetna osoba mogu sve sama pravno gledano, ali kada su mi se roditelji rastali ona je dobila puno skrbništvo, kojega bi se ja željela odreći. Molim Vas za pomoć jer je želim maknuti od sebe što dalje. Hvala na vremenu i razumijevanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija