Jump to content

legolist

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo, nakon par dana i odvjetnika stvari ne idu bas kao po loju. Da skratim, prema Vašem cijenjenom mišljenju treba li prihvatiti, jer nam je ostavljeno da se sami dogovorimo, da brat dobije mogucnost nadogradnje kata na čitavoj površini kuće, a da meni ostane polovica roditeljske stečevine na kojoj ne mogu kasnije ništa dograđivati niti to adekvatno unovčiti. Ili inzistirati na procjeni čitave nekretnine odmah, kuće i zemljišta, te tražiti isplatu polovice odnosno adekvatnu zamjenu (teren građevinski koji brat već ima), odnosno da li se to uopće tako radi jer ne želim nikako ispasti pokvaren ali niti tek tako ispustiti toliku vrijednost. (Ovo drugo nisu skloni prihvatiti ali prema mojem viđenju to onda nikako nije ni blizu 50:50 podjele jer u budućnosti niti mogu nadograđivati postojeći objekt, niti mogu taj dio prodati, osim eventualno prodati bratu čime on za praktički nikakve novce u konačnici dobija sve.) Kako su odvjetnički sati prilično skupi na ovaj način je laiku zgodno u međuvremenu prikupiti neke neslužbene informacije i hvala na tome.
  2. Najljepša hvala na odgovoru. Da, najbolje bi bilo sve definirat unaprijed, što se jedino i čini logično. U biti smo u dilemi utoliko što i nema neke imovine koja bi vrijednošću odgovarala polovici navedene kuće i zemljišta pa će se najvjerojatnije morati ugovarati nekakvo naknadno obeštećenje od strane brata i njegove supruge, možda i njenom naslijeđenom imovinom. Ma želim izbjeći probleme kasnije u životu ako nastupe neke nepredviđene okolnosti, jer namjere su zasad dobre sa svih strana ali Murphy uvijek stoji u prikrajku i čeka
  3. Dakle, radi se o podjeli imovine između braće u slučaju kada su roditelji živi, a jedan od braće bi nadograđivao kuću. Drugi brat (moja malenkost) nema ništa protiv toga međutim molio bih savjet kako je najbolje ovakvu podjelu regulirati ugovorom pošto roditelji ostaju u kući do kraja života, a brat me nije odmah u mogućnosti obeštetiti? Kako i kad procjenjivati imovinu? Da li se procjena imovine radi odmah prije dogradnje ili se to može ostaviti i za kasnije (što mi se baš i ne čini jednostavno). Postoji li kakva ustaljena forma za ovakav slučaj ili? Bio bih zahvalan na savjetu pošto nismo baš na ti sa ovom tematikom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija