Jump to content

limbo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam mislio na Legalis portal, želim ga i dalje koristiti u budućnosti, ali ste mi dali odgovor na pitanje koje sam postavio. Zahvaljujem.
  2. Pozdrav, ne znam pod koje pravo bi stavio ovaj upit pa sam ga ovdje postavio. Zanima me koja su prava registriranih korisnika na neki portal? Recimo ja želim npr. da se moj profil u potpunosti izbriše sa Legalis portala, ima li taj portala pravnu obavezu da to i napravi ili to ovisi o nekim drugim uvjetima.
  3. Hvala na smjernicama, koliko sam razumio po točki (1) ja mogu, ali ne moram upozoriti štetnika na njegovo djelovanje. Naravno to je manje bitno jer sam ga ja već upozorio jednom da nanosi štetu. To što je drugi put napravio isto je čisti nemar. Točka (2) mi nije do kraja jasna tj. ne znam kako se odnosi na moju situaciju. Klizenje zemljišta traje polako već 7 godina od kad je prvi put nanosio zemlju na vrh brijega. Sama šteta tj. prelazak na moje zemljište je nastalo u zadnje 3-4 godine. Istina je da je zabio neke stupove u zemlju da bi zaštitio klizenje, ali to nije puno pomoglo. Ovaj put je nanešena čista šuta bez ikakve zaštite ili temelja. Dok to sve otklizi na moj posjed zemlja će se doslovno pretvoriti u bezvrijedno smetilište.
  4. Posjedujem vikendicu sa dijelom zemlje na kojem se nalazi voćnjak i vinograd. Susjedova zemlja se nalazi na istoj razini kao i moja zemlja tj. bar je tako bilo do prije nekih 7 godina. On je onda navozio velike količine zemlje da bi proširio svoje dvorište koje je na vrhu samog brijega. Ta navožena zemlja kroz naredne godine je klizila sve do mojeg vinograda i voćnjaka te srušila dio vinograda. Pošto pokušavam prodati vikendicu ne mogu naći niti jednog kupca zbog toga što je zemljište uništeno i nagrđeno. Da stvar bude gora prošli tjedan susjed je opet navozio ovaj put ne zemlju nego cijeli brijeg šute koja će sigurno kliznuti dolje iako je bio upozoren da to ne radi. Molim vas za pomoć, koje su mi opcije i što mogu napraviti da budem namiren jer mi je uništeno zemljište. Hvala unaprijed na pomoći
  5. Pozdrav, imam problem sa prijavom zbog nedozvoljenog objavljivanja video materijala sa jednog eventa koji se održao u Zagrebu. Naime kao predstavnik jednog portala dobio sam press akreditaciju od organizatora eventa. Video materijal snimljen na tom eventu je objavljen na portalu, a nakon čega se javila organizatorica eventa da smo bez njihove dozvole objavili video materijal na blogu i da će nas pravno goniti zbog toga. Moje pitanje je dali ona ima legalno pravo na taj potez ili su njezine prijetnje sudskom tužbom neutemeljene pošto smo dobili press akreditacije od njih? Što točno daje press akreditacija u ovom slučaju?
  6. Trebam dobar savjet vezan uz prošlog poslodavca koji mi nije isplatio zadnju plaću. Priča je sjedeća; radio sam kod njega 6 mjeseci kao VSS pripravnik, ugovor koji sam potpisao bio je prazan tj. bez upisane osnovice što je on obrazložio kao da mogu raditi bolje ili lošije, a početna plaća po usmenom dogovoru je 4000 kn. Unatoč tome što je kolega koji je radio s menom dao otkaz i ja preuzeo njegov dio posla, plaća je nastavila padati. Nakon 6. mjeseci ponuđeno mi je da dalje radim uz plaću od 3400 kn i da nadoknadim vrijeme koje je izgubljeno na blagdane u 12. i 1. mjesecu prekovremenim radom što sam naravno odbio, a nakon toga mi ugovor nije produžen. Još uvijek čekam plaću za 1. mjesec koja nije došla. Više puta sam pitao poslodavca preko mailova zašto nije uplatio plaću. On tvrdi da je uplatio prije dva tjedna, ali da je banka negdje "zagubila" moje novce. Što mogu napraviti? Da li sam ja još jedna žrtva bahatog poslodavca ili mogu učiniti nešto da dobijem svoje novce?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija