Jump to content

Zubica456

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislio sam da postoje nekakvi međunarodni ugovori koji bi to regulirali.
  2. Pozdrav svima. Zanima me koja su konkretno prava stranca na privremenom boravku u Hrvatskoj kojem je uručen poslovno uvjetovan otkaz ugovora o radu? Burza, zdravstveno, mogućnost osiguranja preko bračnog partnera koji je državljanin RH, itd.? Unaprijed se zahvaljujem.
  3. Mjesec dana otkaznog roka znaci koliko dana? Hvala.
  4. Zubica a na temelju čega ste napisali ZZP? Prethodno dok vam ne istekne dvije pune godine staža niste imali temelj za ZZP po osnovi otpremnine jer za istu nije bilo uvjeta. Jedino za neki drugi prekršaj poslodavca???????????? Vrlo jednostavno. Odluka o otkazu nije sadrzavala pisano obrazlozenje, nepostovanje socijalnih kriterija - broj uzdrzavanih osoba, nije napravio nista kako bi me preraspodijelio na neko drugo radno mjesto, iako je za to bilo uvjeta, niti je ponudio alternativu otkaza ugovora o radu sa ponudom izmijenjenog ugovora na nepuno radno vrijeme, a nije vodio niti racuna o samom trajanju radnog odnosa. Uglavnom, da sada ne nabrajam, zahtjev je urucen iz drugih razloga i iz tog razloga me zanimalo kako bih trebao koncipirati svoj slijedeci dopis, obavijest, podsjetnik? Poslodavac je naravno ignorirao moj zahtjev za zastitu prava iz radnih odnosa i samim time se igra nastavlja. Zato pitam sto sa ostvarivanjem prava na otpremninu kada su vec neki drugi instrumenti pokrenuti i u tijeku? U tom trenutku nisam jos imao preduvjete za ostvarivanje prava na otpremninu, a buduci da ste napomenuli kako pravo na koristenje iste ne zastarijeva slijedece tri godine, zanima me kroz koje institucije i kojim putem ostvariti svoja prava u pogledu moje otpremnine. Minimalne, ali slatke kao med.
  5. Odlicno odlicno. Doduse, ja sam zahtjev za zastitu prava radnika vec proslijedio poslodavcu unutar onih 15 dana od dana zaprimanja otkaza. Mogu li poslati dva zahtjeva za zastitu prava? Rijec je doduse od d.d. firmi koja ima 8 pravnika i vanjske suradnike naravno, tako da se nadam da ce ovo proci.
  6. Odlicno! Sto trebam napisati poslodavcu (s obzirom da on zasigurno ispocetka nece biti voljan isplatiti pripadajucu mi otpremninu)? Kako mu dati do znanja da sam upoznat sa svojim pravima i na koji dio zakona o radu bi se trebao referirati? Znaci poslodavac kaze:"Prilikom urucenja poslovno uvjetovanog otkaza o radu nisu steceni uvjeti za isplatu otpremnine radniku", onda ce se pozvati na clanak i stavak taj i taj, a ja se trebam pozvati na sto? Hvala.
  7. Dosta mi je bitno pa me zanima da li smo se dobro razumjeli.
  8. Znaci imam pravo na otpremninu bez obzira sto je otkaz urucen prije stjecanja prava, odnosno prije nego sto bih kod poslodavca imao dvije godine neprekidnog radnog staza? Znaci fali mi jedan mjesec do otpremnine i sa bolovanjem svoj staz mogu prolongirati kako bih stekao kriterije za dobivanje otpremnine? Kojim zakonom je to odredjeno, koji clanak, stavak itd? Pitam jer sam citao zakon o radu, ali od tamo nije bilo jasno da li u trenutku urucenja otkaza ugovora o radu(plus pripadajuci otkazni rok) moram imati dvije godine radnog staza ili dvije godine radnog staza prije konacnog prekida ugovora o radu. Hvala.
  9. Pozdrav svima. Situacija je slijedeca. Dobio sam otkaz ugovora na neodredjeno vrijeme, poslovno uvjetovani otkaz, sa godinu dana i 11 mj. radnog staza. S obzirom da se sa 2 godine radnog staza stice pravo na otpremninu, a otkazni rok miruje za vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad, zanima me da li bi u slucaju kada bi mirovanje otkaznog roka prebacilo datum potreban za ostvarivanje prava na otpremninu imao i prava na istu? Da li imam sva prava za vrijeme trajanja otkaznog roka, odnosno sve do potpunog prekida radnog odnosa. Ako bolovanje ide u staz, s obzirom da otkazni rok za vrijeme trajanja istog miruje, da li se onda to moze racunati kao dvije godine neprekinutog radnog staza kod poslodavca, u mojem slucaju? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija