Jump to content

Hrvoje39

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neću vršiti proizvodnju slastica, nego je ideja proizvodnja i prodaja isključivo sladoleda. Ne znam da li postoji razlika u tome ili se i kod proizvodnje isključivo sladoleda mora školovati za slastičara i polagati majstorski ispit?
  2. Ne znam što znači putem klupe!? Ideja je (bitno mi je)da imam slastičarnu na jednom mjestu koja pravi i poslužuje sladoled bez da gosti ulaze u taj prostor (znači preko pulta), ali i da imam mogućnost koristiti prijenosne vitrine za sladoled (carrettino) na trgovima, sajmovima, raznim događanjima.Svakako bi mi trebala preporuka načina registracije sa kojim ne moram imati kvalifikaciju za slastičara i majstorski ispit. Ispit koji se polaže kod obrtničke komore za priprematelja nije problem (ako sam dobro upućen on košta 1200 kn plus knjige i moguće ga je položiti u roku manjem od mjesec dana). Molim Vas odgovore i na ostala pitanja iz prvog posta! Hvala i pozdrav svima!
  3. Poštovani, lijepo Vas molim pomoć.Želio bih otvoriti malu slastičarnu (tip III) u kojoj bih proizvodio i usluživao samo sladoled i to preko pulta, bez ulaska gostiju u slastičarnu, a uz to i usluživanje sladoleda na javnim površinama.Želim saznati uvjete za otvaranje i rad u objektu takvog tipa( da mogu praviti i prodavati sladoled preko pulta, postaviti škrinju sa sladoledom na trg ili po selima u vrijeme raznih sajmova, vašara, kirbaja).Za početak želim raditi sam.Dobio sam informaciju da se u obrtničkoj komori prijavim za polaganje ispita stručne osposobljenosti za "Priprematelja jednostavnih jela i slastica", (ne znam da li se isto tako nešto polaže i za "Poslužitelja jela i pića" ili sam sa položenim ispitom i to aprsorbirao). Interesira me kako nazvati vrstu obrta tj. kako registrirati obrt, a da ne moram ići na prekvalifikaciju za slastičara(imam SSS 4. stupanj tehničkog smjera i završavam fakultet tehničkog smjera, ali nemam SSS slastičar) , i da ne moram polagati majstorski ispit. To bi mi u ovom trenutku bio problem zbog vremena potrebnog za dobivanje kvalifikacije SSS slastičar.Da li obrt treba nazvati npr. "Ugostiteljski obrt - objekt brze prehrane - slastičarnica tip III" ili samo Obrt za ugostiteljstvo, ili nekako drugačije? Dali je i kako moguće registritati takav obrt, a da uz sladoled mogu u zimskim mjesecima prodavati sendviče i pića, ili neka jednostavna gril jela samo sa položenim ispitom kojeg sam naveo iznad? U ovom trenutku sam zaposlen, ali bih uskoro mogao ostati bez posla.Kako sam Dragovoljac domovinskog rata interesira me da li i dalje vrijede povlastice (oslobađanje od carine i PDV-a) za uvoz strojeva za obrt i koliko dugo moram biti nezaposlen da bih iskoristio tu mogućnost. Strojeve bih pokušao uvesti iz Italije gdje se i proizvode. Uz isprike na dugačkom i zbrkanom postu pozdravljam Vas, Hrvoje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija