Jump to content

Ina666

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo mene opet, saznala sm odgovor na svoje pitanje, naknada iznosi 1600 kuna. Sada me zanima nešto drugo, ukoliko nakon rodiljnog dopusta odlučim iskoristiti pravo na naknadu za nezaposlenost, a nakon toga roditeljski dopust da li ću tijekom trajanja roditeljskog dopusta primati naknadu od 1600 kuna kao nezaposlena osoba?
  2. Pozdrav! Na porodiljnom sam od 2.4., a 30.06. mi je istekao ugovor o radu, znam da prvih 6 mjeseci nastavljam primati porodiljnu naknadu u istom iznosu, ali me zanima za drugih 6 mjeseci, imam li pravo na 2600 ili kao nezaposlena osoba na 1600? Hvala!
  3. I mom ocu su isto tako "presudili". Priča ide ovako, u Petrinji uzima u najam od države kuću u raspadnom stanju koju uredi za život (zaduži se u svim mogućim bankama), u međuvremenu izgubi oca koji umire prirodnom smrću i nasljeđuje 1/4 stana u drugoj županiji, vlasništvo nad tim stanom iste godine prepisuje meni, svojoj kćeri, potpisujemo darovni ugovor. I tu dolazi do problema, jer ga sada država j... zbog toga što je naslijedio (po pravima nasljednog prava) nešto od oca...meni zvuči ko nebuloza. A na ročištu koje je nedavno bilo darovni ugovor koji smo potpisali ne priznaju kao pravovaljan jer nije došlo do upisa vlaništva..ne znaima ih zašto nije, već ne priznaju papir koji je potpisan od obje strane, zajedno sa svjedocima. Na upit, da li da dovedemo te svjedoke pred suca, kažu da ne može jer će svjedočiti u našu korist???? Znači, da svjedoče protiv nas, onda može? Obzirom da se već desetljeće natežemo oko te kuće više je ni ne želimo, samo neka nam vrate uloženo i njima njihovo, nama naše. Ali im ni to ne paše, nego žele, mog oca, dragovoljca, djelatne vojne osobe, učiniti kriminalcem i rješiti sebe muke da mu država daje plaću. Jer ako ga osude, a jesu, on gubi sve, osim kredita za tu kuću koji i dalje plaća. Sučeve riječi su bile: nažalost, morao sam tako presuditi, ali vam preporučam da se žalite???? Što da radimo?
  4. Nemogućnost dodjele zbog nekretnine u suvlasništvu, što činiti? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija