Jump to content

lea33

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lea33 objavio

  1. U potrazi sam za odvjetnikom koji je specijaliziran za slučajeve djece s posebnim potrebama na području grada Zagreba. Hvala!
  2. Mislim da svakako imaš, samo artikl mora imati deklaraciju i potvrdu da je poizveden u EU
  3. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru... Prije par godina svoju sam nekretninu dala u zakup tvrtci na 10 god. Ugovorno smo podpisali da zakupoprimac prve tri godine neće plaćati zakup te da za preostalih sedam godina zakup iznosi 2.700,00 kn/mj. No međutim, u poreznoj upravi su mi od početka trajanja ugovora razrezali porez od cca 276,00kn/mj koji plaćam do danas, makar ni prve tri godine nisu istekle. Da li su u poreznoj upravi pogriješili ili je normalno da ja plaćam porez na najam koji po ugovoru tek trebam početi primati? Hvala
  4. Pitanje egzistencije! Rastala sam se zbog preljuba bivšeg supruga nakon 10g braka u kojem sam u potpunosti zapostavila svoju karijeru i sve vrijeme radila na njegovoj.Po rastavi sam saznala da darovanje ne ulazi u bračnu stečevinu i on me sad tuži za opziv darovanja (pazi sad?!)zbog frube nezahvalnosti nakon rastave braka. Drugu nekretninu koju smo stekli u braku mi osporava, on je jedini upisan u vlasnički list a ja kako sam nezaposlena i bez ikakvih primanja nemam sredstva za sud i odvjetnika. S druge strane, sporna darovana nekretnina je opterećena založnim pravom PBZ-HBOR a kredit je koristila naša zajednička firma. Njime je kupljena i ugostiteljska oprema koju je moj bivši suprug prije nekoliko mjeseci otuđio (čitaj prodao na crno, za keš, bez mog znanja) a ja sam kao založni dužnik dala darovanu nekretninu pod hipoteku. Kako više od roditelja ne mogu posuđivati novac za kreditne rate, banka bi uskoro mogla krenuti u ovrhu. Da li sud ima pravo odrediti privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja predmetne nekretnine u slučaju kada je nekretnina već opterećena založnim pravom PBZ-HBOR? Naime, kako ja kao založni dužnik (ujedno i tužena) nisam u mogućnosti vraćati kredit banka će uskoro krenuti u ovhu. Da li u tom slučaju sud temeljem prijedloga tužitelja, smije odrediti privremenu mjeru, i da li banka u takvom slučaju može krenuti u ovrhu ili je i njoj tada blokirana prodaja? I da li sud smije u tom slučaju blokirati ovrhu (tj. prodaju) banke? Tko će tada od banke htjeti odkupiti nekretninu ako je opterećena privremenom mjerom? Naime, spasilo bi me da ne dobijem privremenu mjeru jer u tom slučaju imam vremena prodati kuću i zaustaviti ovrhu. I da li postoji zastara za opziv darovnice? Puno Vam hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija