Jump to content

lea33

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je lea33 objavio

  1. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru...

    Prije par godina svoju sam nekretninu dala u zakup tvrtci na 10 god. Ugovorno smo podpisali da zakupoprimac prve tri godine neće plaćati zakup te da za preostalih sedam godina zakup iznosi 2.700,00 kn/mj.

    No međutim, u poreznoj upravi su mi od početka trajanja ugovora razrezali porez od cca 276,00kn/mj koji plaćam do danas, makar ni prve tri godine nisu istekle.

    Da li su u poreznoj upravi pogriješili ili je normalno da ja plaćam porez na najam koji po ugovoru tek trebam početi primati?

    Hvala

    :propis::misli:

  2. Pitanje egzistencije!

    Rastala sam se zbog preljuba bivšeg supruga nakon 10g braka u kojem sam u potpunosti zapostavila svoju karijeru i sve vrijeme radila na njegovoj.Po rastavi sam saznala da darovanje ne ulazi u bračnu stečevinu i on me sad tuži za opziv darovanja (pazi sad?!)zbog frube nezahvalnosti nakon rastave braka. Drugu nekretninu koju smo stekli u braku mi osporava, on je jedini upisan u vlasnički list a ja kako sam nezaposlena i bez ikakvih primanja nemam sredstva za sud i odvjetnika.

     

    S druge strane, sporna darovana nekretnina je opterećena založnim pravom PBZ-HBOR a kredit je koristila naša zajednička firma. Njime je kupljena i ugostiteljska oprema koju je moj bivši suprug prije nekoliko mjeseci otuđio (čitaj prodao na crno, za keš, bez mog znanja) a ja sam kao založni dužnik dala darovanu nekretninu pod hipoteku. Kako više od roditelja ne mogu posuđivati novac za kreditne rate, banka bi uskoro mogla krenuti u ovrhu.

     

    Da li sud ima pravo odrediti privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja predmetne nekretnine u slučaju kada je nekretnina već opterećena založnim pravom PBZ-HBOR? Naime, kako ja kao založni dužnik (ujedno i tužena) nisam u mogućnosti vraćati kredit banka će uskoro krenuti u ovhu.

     

    Da li u tom slučaju sud temeljem prijedloga tužitelja, smije odrediti privremenu mjeru, i da li banka u takvom slučaju može krenuti u ovrhu ili je i njoj tada blokirana prodaja? I da li sud smije u tom slučaju blokirati ovrhu (tj. prodaju) banke? Tko će tada od banke htjeti odkupiti nekretninu ako je opterećena privremenom mjerom?

    Naime, spasilo bi me da ne dobijem privremenu mjeru jer u tom slučaju imam vremena prodati kuću i zaustaviti ovrhu.

    I da li postoji zastara za opziv darovnice?

     

    Puno Vam hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija