Jump to content

TheBan

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pretpostavljam da bi ovo pitanje trebalo ići pod "Kazneno pravo" ali ovdje je više povezano s temom: Da li sam povrijedio zakon i prijeti li mi kazneni progon ako na Internetu objavim vlastite podatke o sudjelovanju u Domovinskom ratu: - Ime i prezime - Naziv postrojbe - Datum (od - do) Molim ISKLJUČIVO pravnike da mi odgovore na ovo pitanje - ne radi se o hipotetskoj pretpostavci.
  2. Zanima me, a molim Vas upućene da mi odgovore, kakve su zakonske odredbe i sudska praksa za slučaj u kojem snimam razgovore u kojima aktivno sudjelujem, odnosno razgovore upućene meni: - ako su razgovori u mojoj kući - ako su razgovori vođeni na javnom mjestu - ako su razgovori vođeni u javnoj ustanovi - ako su razgovori vođeni u tuđoj (privatonj) kući Da li takve snimke mogu upotrijebiti kao dokaz u istražnom postupku? Da li takve snimke mogu upotrijebiti u svrhu obrane kao optuženik u sudskom postupku? Kakve snimke se priznaju; audio, video ili audio+video? Svaki utemeljeni komentar je dobro došao te Vam svima unaprijed zahvaljujem.
  3. Jednostavno pitanje (barem se nadam): 1. Situacija Prva: Snimim audio razgovora (tajno) sa djelatnikom škole. Priložim ga uz prijavu prosvjetnom inspektoru. Kakvu valjanost ima taj snimak? 2. Situacija Druga: Snimim audio razgovora sa djelatnikom škole uz njegovu privolu (zabilježeno samo na toj snimci). Priložim ga uz prijavu prosvjetnom inspektoru. Kakvu valjanost sada ima takav snimak? Naime, postojale su situacije u kojima su izrečene stvari koje bi bile osnova za pokretanje prekršajnog postupka, no nije bilo prisutnih svjedoka, pa samim time i nije bilo stvarne mogućnosti dokazivanja prekršajne radnje. U tom smislu; da li je dopušteno korištenje "tajnog" snimanja osoba u svrhu dokazivanja prekršajnog djela (hajdemo sad zanemariti "prekšajno" i "kazneno" ako je moguće) kad se snima razgovor u kojem osoba koja snima aktivno sudjeluje (kao jedna od strana u razgovoru)? Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija