Jump to content

mitovski

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jučer sam dobila opomenu, ne ovrhu od ZAMPA za račun iz 10mj 2008. godine, naime imali smo svadbu koju smo morali prijaviti u ZAMP i platiti, ne znam kako ali mi smo to jednostavno zaboravil, prijavili i zaboravili platiti. Zanima me dali je nastupila zastara i ako je na šta da se pozovem i kako. Na opomeni su naveli da neplaćanje iste može dovesti do prekršajne i čak kaznene prijave, pretpostavljam zato što se radi o autorskom pravu.
  2. Da li bi možda bilo pametno otići u banku u kojoj primam porodiljnu naknadu i prije nego ovrha i počne te da ih upozorim na ovrhu i donesem isprintane NN u kojima piše da mi ne smiju uzeti naknadu, jer znam da će mi uzeti a onda mi je poslije nitko nece vratiti. Kako to u našoj državi ide moraš se sam izboriti da bi ostvario pravo po zakonu.
  3. Ako mi netko može dati savjet bila bih zahvalna. Radi se o tome da sam ja na porodiljnom, a vlasnik sam obrta i porezna uprava poslala mi je ovrhu za dug koji imam na obrtu (ovrha još nije počela). Blokirat će mi žiro račun obrta međutim kako piše u ovrsi i sve druge račune pa pretpostavljam tako i tekući račun na kojem primam porodiljnu naknadu. S obzirom da piše u zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama da iste ne mogu biti predmetom ovrhe zanima me što mogu poduzeti da mi ne blokiraju tekući račun na koji ih primam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija