Jump to content

wargus31

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je wargus31 objavio

  1. Jel netko zna koliki je rok zastare kod Ugovora o zajmu? 3 ili 5 godina. I teće od dospjelosti svake rate Ugovora o zajmu, jel?
  2. Poštovanje. Da Vas pitam onda kolika bi bila onda moja naknada ako bi mi prestao radni odnos (a koji mi se i bliži kraju) i imam još neka pitanja pa ako netko zna neka mi kaže, molim lijepo... 1) Znači imam brutto plaću oko 6200 kn. Neto je 5000 kn (minus 290 kn za putne troškove). Radim 2 godine i 6 mjeseci. Koliko bih ja onda imao pravo novčanu naknadu od Zavoda za zapošljanje i za koliki perido (koliko mjeseci). Znam otprilike ali neću nešto bubniti pa da pitam nekog znalca 2) Jel netko zna što se dešava ako radiš 2 i pol godine kod odvjetnika kao odvjetnički vježbenik i recimo ti danas istekne ugovor o radu na određeno vrijeme, i onda se prijaviš na Zavod za zapošljavanje i tamo budeš neki period pa se onda opet zaposliš kod odvjetnika kao odvjetnički vježbenik? jel ti se ovaj period od 2 i pol godine briše ili ne, odnosno jel nakon nekog prekida se samo nastavlja pa onda mogu postati odvjetnik nakon te 2 i pol godine - prekid - pola godine, naravno ako položim pravosudni. Odnosno postoji li neki rok prekida u kojem ne dolazi do prekida (recimo kao kod prestanka ugovora o radu na određeno vrijeme gdje nakon 3 godine rada na određeno te šutnu na 2 mjeseca i 1 dan pa te opet vračaju na rad na određeno vrijeme na 3 godine i tako u beskonačnost - to se recimo događa u INA-i i CROSCU gdje ljudi rade 3 godine na određeno pa im kažu da im se opet jave nakon 2 mjeseca i 1 dan pa ih opet zaposle na određeno. imam jednog frenda kojem su tako produživali.) No vratimo se na pitanje od gore... znači što se dešava? 3) Jel netko (znam da ovo pitanje spada pod pravosudni ali da mi sve bude na istome mjestu) - koje sve zakone preporučate da nosim za Građansku i Kaznenu presudu?
  3. Dobra večer. Poštovanje kolege. Izabrao sam pisanje presude - Trgovačko pravo. Jel netko možda izlazio na nju na prošlim rokovima? i kakva je tema bila? i ako netko ima kakvu šprancu presude iz trgovačkog bio bih zahvalan da mi pošalje na wargus3131@net.hr HVALA!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija