Jump to content

dantis

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bih hitno da mi netko odgovori ! Slučaj je slijedeći, imamo kazneno dijelo sa predviđenom zatvorskom kaznom u trajanju od 6mj. do 5g. koje je počinjeno 01.07.2003. te postupak još nije okončan a apsolutna zastara je 10 g i ističe 01.07 2013.Naime novi zakoni koji se primjenjuju od 01.01. 2013 daju izmjenu zastarnih rokova.Pitanje glasi: da li se pomjera rok zastare?
  2. Pa o tome se i radi da piše u zapisniku vrijeme dolaska,da li je to greška u vremenu ili stvarno stanje tko zna(piše vrijeme pozivanja i dolaska)?Policija će naravno tvrditi da je greška u nazanaci vremena.Pretpostavimo da nije bio nazočan cijelo vrijeme,a svjedoči da je,da li sud prihvaća takav dokaz( u svakom slučaju je poljuljan)?Kažem na prvom suđenju se tvrdilo od strane obrane da je branitelj došao na potpis naknadno bez da su znali da je tako i upisano(nisu se pozivali na to?).Znači ako je to ˝greška u naznaci vremena˝ takav dokaz vrijedi,a što onda sa ˝OSTALIM˝ greškama u zapisniku?
  3. imamo suđenje br.1 gdje obrana tvrdi da je iskaz nelegalan tj. tadašnji(trenutni) branitelj došao samo na potpis,uopće se nije pregledao zapisnik o ispitivanju od strane branitelja a tužitelj poziva policajca i trenutnog branitelja(u trentku davanja iskaza)da svjedoče i oni se pozivaju na autentičnost zapisnika. suđenje br 2 (zbog propusta suca,ne zbog zapisnika iskaza):sada branitelj u iskazu pronalazi podatak upisani da je iskaz počeo u 12 završio u 14,branitelj pozvan u 14 došao 14h i 30min,sad ih se opet poziva,da li su napravili krivokletstvo?
  4. Možda nije vezano direktno sa dosadašnjim pitanjem.Konkretno:da li sam pristup branitelja mora biti neposredno prije iskazivanja ili branitelj pristupi nakon obavijesnog razgovora pa prođe 24h i on samo potpiše iskaz ,jer tako je uneseno u zapisnik o ispitivanju da je prisupio nakon završetka iskaza.Vidljivo je da tu ima nepravilnosti?
  5. Da li odvjetnik mora biti nazočan od početka pa do kraja iskaz ili samo dođe da potpiše ,da li postoje kakva pravila da bi iskaz bio valjan?
  6. Štovani da li možete pojasniti proces davanja takvog iskaza.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija