Jump to content

snowwhite

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://ruzmarinke.blogspot.com
  1. Moj brat je rastavljen već 10 godina. Ima 4 punoljetne djece koji još žive s njim u istom kućanstvu. Negova bivša supruga dobila je pravo skrbništva nad najmlađim djetetom s tim da živi u kući bivšeg supruga do ponoljetnosti sina . Sin je navršio 18 godina, i ona je trebala iseliti. To naravno ne želi, te je moj brat želi deložirati sudskim putem. Ona ne radi, prodala je svu svoju nasljeđenu imovinu koju je naslijedila od roditelja,zatvorila je frizerski obrt radi dugova prema Poreznoj upravi i ostalim dužnicima. Zajedničku imovinu priskrbljenu za vrijeme braka, podijelili su djeci, te su oni vlasnici nekretnina. Ona traži da je se isplati 1/3 kuće koju je moj brat naslijedio od roditelja, u koju je s vremenom dograđivao, proširivao i popravljao. Ima sve sačuvane račune i troškove koje je imao za vrijeme proširivanja kuće. Ona nije sudjelovala u građevinskim radovima , a sav novac koji je imala ulagala je u svoj frizerski salon. Sada traži 2,5 milijuna kuna za 1/3 kuće. Kakva su njegova prava i mogućnosti da je deložira iz kuće na najkraći i najbezbolniji način. Hvala na odgovoru
  2. Iskustvo i saznanje: Kleveta protiv poslodavca je kad se protiv njega iznose neistine njegovim partnerima, kupcima, klijentima i sl. Kad se radnik žali Državnom inspektoratu ne smatra se kleveta ako se radnik brani i ako traži pomoć radi nekih nerješivih problema. Zato inspektorat i služi. U ovom slućaju kleveta ne postoji i provedeno je mirenje , te obje strane snose trošak. Tužiteljica je opomenuta da se ne radi o kleveti, i predložila joj je da prihvati mirenje, jer u protivnom će se parnice odužiti , vrlo su skupe, a nema nikakave garancije da će dobiti spor.
  3. Evo povratna informacija, možda nekome dobro dođe. Otkazni rok može unazad, ali ne prije datuma kada je radniku ponuđen izmjenjen ugovor o radu ili otkaz kao tehnološkom višku, ali se radnik ima pravo odreći otkaznog roka , ako mu to odgovara ili ako se s poslodavcem tako dogovorio. Inaće duljinu otkaznog roka određuje zakon o radu na temelju vremen rada provedenog kod istog poslodavca.
  4. Imam slućaj s jednim radnikom, i na par mjesta sam dobila drugačiji odgovor. Radi se o radniku koji ima uvjete za prijevremenu mirovinu. Da bi mu se izašlo u susret ( radi otpremnine ) otkazat će mu se ugovor o radu kao tehnološkom višku, te isplatiti otpremnina u visini 1/3 prosječne bruto plaće za svaku godinu rada provedene kod poslodavca. Trenutno koristi cijeli godišnji odmor i nakon završetka godišnjeg trebao bi mu biti prekinut radni odnos. Mene muči otkazni rok, koji bi trebao biti dva mjeseca s obzirom da je proveo 9 godina neprekidno na radu. Da li mora točno iskazan otkazni rok u Ugovoru o prekidu radnog odnosa? Znam da za vrijeme otkaznog roka ne mora dolaziti na posao ako se sa poslodavcem tako dogovori, ali ne znam da li se otkazni rok može jednostavno preskoćiti?!Da li ga se radnik može odreći pisanom izjavom, ili se na ugovoru može napisati datum otkaznog roka dva mjeseca unatrag tako da se radni odnos prekine sa zadnjim danom godišnjeg odmora.
  5. Da, slažem se ,ali stvarnost je sušta puprotnost. S obzirom na svukupnu situaciju , teško da će se poslodavki suprodstaviti i time riskirati svoje radno mjesto, a s obzirom kako se hvalila svim mogućim poznanstvima na svim institucijama , ne bih se čudila da je i ovdje povukla veze , a i djelatnicama platila da svedoče protiv mene. Nisam smjela podnjeti prijavu na Državni inspektorat, jer mali čovjek se ne smije buniti, nego dozvoliti da se po njemu gazi. Kad pokaže zube , e onda ga treba uništiti. To je naša stvarnost
  6. Kad sam dala otkaz, prihvatila je sporazuman prekid rada, a nakon par dana podnjela je krivičnu prijavu policiji radi krađe instalacijskih Cd-a i podataka o poduzećima kojima je vodila knjigov.poslove. Nakon privođenja tražili su me da priznam krađu, a pošto nemam što priznati, pristala sam na detektor laži i dozvolila premetačinu, iako ona nije bila obavljena u skladu sa zakonom. Ništa nisu našli , jer nemaju što, pa je podnjela privatnu tužbu kako bi me uništila. Tako je postupala sa svim djelatnicama koje su od nje odlazile. Nije dovoljno što mi je živce uništila, nego još gubim i vrijeme i svoje preostale tanke živce na takve gluposti. Uzela je za svjedoke djelatnice koje rade kod nje. Mjerodavno? Nepristrano? Mislim da sad ja nju moram tužiti za klevetu , jer je krivo svjedočila na policiji i oduzela moju građansku slobodu i dostojanstvo. Mrzim ići po sudovima i rješavati stvari na takav način, a pogriješila sam što ja nju odmah prijavila nakon što su me pustili iz policijske stanice i nisam otišla prvom odvjetniku i pokrenula postupak.
  7. Nekoliko mjeseci sam rdaila u knjigovdstvenom servisu gdje sam obavljala poslove voditelja ureda i uz redovne poslove učila dvije djelatnice knjiženju. Poslodavka je 90 % vremena koristila za tračanje i ogovaranje svojih djelatnika i poslovnih partnera. Kad je uvidjela da mogi i znam raditi sve više me je opterečivala poslom koji sam sve manje stizala napraviti na vrije, nakom čega bi me vrijeđala i bila drska . Našla sam drugi posao i dala otkaz koji je ona prihvatila bez otkaznog roka, a kad sam došla po odjavne papire vikala je na mene da sam kriminalac ida sam joj ukrala instalacijske CD za knjigov.program, poslovne podatke , te da će me prijaviti. I nakon nekoliko dana me prijavila policiji, gdje sam provela cijeli dan na ispitivanju, te su me tražili da priznam , te da završimo s tim. Optužbe za krađu počele su za vrijeme mog godišnjeg odmora, kad me zvala da joj nedostaju stvari. Policija je obavila ispitivanje, napravila u mom stanu premetačinu, bez sudskog naloga i bez trećeg svjedoka, nikad mi nisu dali zapisnik , a uzeli su moj vlastiti USB, na što je ona tvrdila da je nje, a koji su mi kasnije vratili. Nakon nekoliko mjeseci me je prijavila, te podnjela sudski postupak za klevetu, te traži kaznu od 150 dnevnih dohodaka + sudski troškovi.Što da radim kad je to tipičan primjer osvete zato što nisam željela raditi za tog polodavca. Inaće ta osoba vodi sudske postupke protiv još barem 5 osoba. Kako da se postavim i što da radim. Rekla je da će me uništiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija