Jump to content

kbszeljko

Korisnik
 • Broj objava

  51
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O kbszeljko

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

2261 pregleda profila
 1. kbszeljko

  dugovi

  Zahvalan do smrti na odgovoru
 2. Nalazim se u mirovini i bolujem od tumora pluća---što znaći da neznam koliko dugo ću živjeti. Imam blokiranu mirovinu i na njoj duga od cca 100.000 kuna, a možda i više.Nemam ništa za ostaviti u nasljedstvo nasljednicima i ne mogu od mene ništa dobiti. Svoje sam tijelo dao medicinskom fakultetu na učenje studentima kada ja odapnem, da ne mora nitko voditi brigu o mojoj sahrani. Sada me zanima da li moji---uvjetno rečeno nasljednici koji nemaju samnom nikakve veze moraju moje dugove otplačivati iako nikada nisu od mene ništa dobili nego direktno od bake---moje majke dok je još bila živa prije deset i više godina i da li imaju bilo kakve obaveze prema mojim dugovima?,a ja im nikada nisam ništa dao osim što sam ih odhranio do punoljetnosti što sam po zakonu bio dužan, a sve ostalo su napravile moja bivša žena i moja majka?
 3. kbszeljko

  zASTARA

  ZANIMA ME U KOJEM ROKU ISTJEĆE ZASTARA ZA PRIJAVU OSOBNE NOČANE PRIJEVARE. DAKLE, OSOBA ME PREVARILA ZA NOVCE I KOLIKO DANA IMAM VREMENA DA JU PRIJAVIM NA POLICIJU.
 4. Poštovani Izvadila sam prosječnu mirovinu u mirovinskom preko e građana, ali me sada zanima pitanje otpremnine za cijelo vrijeme rada, a ne samo ovih 18 godina, jer se tu osječam prevareno, Svih 38 godina radim isti posao, a samo su se imena mijenjala od ureda---ja i moja stolica i danas smo isti i sada mi se isplaćuje otpremnina za samo 18 godina otkad je taj isti ured dobio naziv ured državne uprave. Pomozite ako netko zna što da radim.
 5. Dragi prijatelji, ajde mi pomozite. Imam tumor na plućima i prošao sam operaciju--tako da mi je izvađeno lijevo plućno krilo. Prijatelji me upoznaše da navodno svi onkološki bolesnici imaju pravo na socijalnu pomoć i jednokratnu pomoć svaki mjesec. Zna li itko nešto više o tome i što trebam napraviti da to dobijem. Imam još jedan veći problem---račun mi je blokiran, pa neznam može li se ta pomoć dobiti na zaštičeni račun ili ide na blokirani, pa onda sve državi? Nadam se da se netko bude smilovao tko zna pa me uputio i pomogao odgovorom.
 6. Poštovani članovi,radim u uredu državne uprave 38 godina i imati ću 09.11. punih 59 godina života, ali mi priznaju samo od 2001 g. taj ured iako ja iste poslove radim svi 38 godina, samo što su se prije uredi drugačije zvali,ali poslovi su nili potpuno isti---konkretno samo matičarstvo, a tek od 2001 g. su osnovani Uredi državne uprave. Uz umjetno nazvanu stimulirajuću otpremninu odlazim u mirovinu sa 15.12. ove godine, što je potpuno neprirodno, ali vjerujem da si je država tako naštimala da nama 600 djelatnika koji smo dobili ponude ne mora isplatiti božičnicu. Ja bi nekoga od Vas tko zna, a vjerujem da Vas ima jako puno zamolila da me po koracima uputi što ja redom moram raditi i sa kojim datumom da bi pokrenula slijed odlaska u mirovinu--moram napomenuti da imam i drugi stup uplaćivan od prvoga dana i iz njega bih uzela maksimalni iznos u gotovini, pa me zanima koji to je postupak. Sada do 01.10. moramo potpisati pristanak na odlazak u mirovinu, pa me zanimaju koji su moji obavezni slijedeći koraci od tog potpisa, pa do odlaska u mirovinu. Iskreno Vas molim---onoga tko će mi odgovoriti da to napravi što prije, ali i da u svoj odgovor stavi koji postotak od drugoga stupa imam pravo uzeti u gotovini i što moram napraviti -koji postupak, da bi dobila tu gotovinu. Znam da je pitanje previše opširno, ali ja Vas molim bar dio odgovora za sada, pa Vas budem dalje ispitivala što ne budem znala i gdje budem zapela.
 7. Ma, svaka čast na tako brzome odgovoru. Ja častim gdje god želite i kada želite, samo mi javite di da dođem da Vas počastim. Ja nemam ništa svoje osim te ovršene mirovine i jedino što se može desiti da umrem pred kraj mjeseca pa da ostane nešto malo manje od 2.000kn za podignuti, ali to nitko neće željeti preuzeti, upravo radi mojih dugova, a to mi je bilo nešto najvažnije što sam želio znati. Naime, bivša mi supruga sa kojom sam ostao u dobrim odnosima mi stalno prigovara da te moje dugove bude sve netko morao platiti, a ja tvrdim da nema tko šta plaćati, kada nema što ni nasljediti osim mojih ostataka u pepelu,a to možda odnesu na grob majke i bake koja će vjerovatno do tada već i umrijeti.
 8. Poštovani, Imam 70 godina, ovršenu mirovinu i još dosta drugih dugova, kao prometnih kazni,kazni sudaca za prekršaje po bilo kojem osnovu i da dalje ne nabrajam. Da bi skinuo bilo kakvu obavezu nekome iza mene, od djece, bivše supruge,majke i bilo koga moga bližnjega, svoje tijelo sam dao-donirao Medicinskome fakultetu na učenje studentima, kada me busu sjeckali i secirali. Zanima me, da li u trenutku, odnosno nakon smrti može bilo tko kome dugujem sa zakonskim uspjehom utjerati taj dug od mojih zakonskih nasljednika koje ja imam, ali nemam sa njima nikakve veze niti obaveza i ne prihvaćam nikakvu njihovu pomoć u ničemu, a to je i dokaz predaje moga tijela Medicinskom Fakultetu i njihova obaveza da moje ostatke nakon smrti spreme po svojoj dužnosti ili nekoga drugoga ako bi se pojavio tko bi eventualno želio te ostatke zbrinuti, kada na Medicinskom fakultetu bude sve gotovo, a koliko znam to je period od cca 3 godine. Upozoravam da nemam bar za sada u svojemu vlasništvu nikakve imovine ni financijske ni bilo kakve druge, osim tu ovršenu mirovinu koju primam svaki mjesec jednom i dugove, koje najvjerojatnije, odnosno sigurno neću uspjeti vratiti za svoga života, da mi upravo uzmu cijelu mirovinu svaki mjesec i mene drže gladnim. Željko
 9. Stvarno zahvalan na odgovoru, ali sada ću Vam možda biti i malo dosadan sa svojim staračkim razmišljanjem, pa vas unaprijed molim da mi oprostite. Smatram da je taj zakon u potpunosti ne nepravedan i nepošten. Napisao sam da se slažem da plaćam njihov mirni-tihi rad i troškove koje imaju da ništa ne rade u iznosu od 36,96kn, ali mi nikako u ovu staru glavu ne može ući da moram plaćati i nešto što oni ne rade---a ne odvoze otpad od mene jer ga ni nema, a taj posao koji ne vrše naplaćuju ostalih 25.1 kn.Oprostite mi, ali to smatram i nepravednim i nepoštenim, a svaki bi zakon morao biti i pravedan i pošten, no Vi tu, kao i ja ne možemo ništa napraviti, tako da vas molim još jednom da mi oprostite na mojim staračkim razmišljanjima. Nešto drugo bih Vas radije molio da mi odgovorite, ako Vam sada već neću biti dosadan. Ako sam ja sa njima na sudu radi naplate i po zakonu kako Vi tumačite, oni će svakako dobiti opet presudu u svoju korist, da li oni imaju pravo i inače, ne samo za vrijeme vođenja sudskog postupka od vlasnika tražiti naplatu tih spornih komunalija?
 10. Hvala Vam najljepša na odgovoru i ja se sa njim potpuno slažem i jasan mi je . Ja pristajem plaćati ovaj iznos 36,96 kn, ali se protivim plaćanju cjelokupnog iznosa, budući kako sam napisao, djelatnici niti dolaze do moje kuće , a i kada bi došli nemaju što odvesti, budući ja nemam otpada za odvoz. Problem je u tome što oni inzistiraju i šalju uplatnice na puni iznos od 62,06 kao da od mene odvoze tonu otpada i sada prijete da budu vlasnike tužili da oni plaćaju, a mene zanima da li su vlasnici dužni plaćati to kada ja plaćam sve troškove koje nastaju na tom kućnom broju. Ajde mi molim Vas samo pomozite kako da vlasnike oslobodim te obaveze plaćanja, a ja se budem onda sa njima tužio do iznemoglosti. Još jednom, hvala lijepa na odgovoru i pomoći. Željko
 11. Poštovani admine, iskreno Vas još jednom molim da mi pomognete prebaciti moje pitanje u pravu rubriku, budući nisam dobio još ni jedan odgovor, a to je vjerujem zato što nisam u pravoj temi. Ovako: Poštovani admine -molba da me prebacite u dio foruma gdje pripadam---ja neznam , valjda zbog godina to napraviti . Stanujem sam u kući u dobrom voljom 1/2 vlasništva sina koji živi i radi vani a i druge polovina vlasništva bivše supruge koja je to vlasništvo dobila podjelom braćne tečevine i tu je isto prijavljena , ali tu ne živi . Kuća se nalazi u brdu , 500 m od glavne ceste uza samu šumu di je i bog rekao laku noć ,i svake godine dobivam tužbu od komunalnog poduzeća za plaćanje odvoza smeća sa tog kućnoga broja . Zadnjih tri , četiri godine , kamion za odvoz smeća uopće ne dolazi ponedjeljkom kako mu je obaveza prema rasporedu odvoza smeća , a ni neki drugi dan u tjednu da bi smeće odvezao , a ja da budem iskren ni nemam što dati da mi odveze . Od smeća što se da zapaliti , ja zapalim , što je organski otpad , stavljam u komposter i koristim za vrt , od metalog otpada sve odvezem u otkup takvog otpada , a drugoga smeća nemam , tako da stvarno i nemaju pošto dolaziti k meni da bi ga odvezli, pa ni kante nemam. Zimi , kada padne snijeg po mjesec dana nitko ne može doći do mene , pa ni ralica koja se jako teško probije , ali osposobi put toliko da ja mogu sići pješice do asvalta , ali vozilo za otpad ni neko drugo , pa ni poštar ni u ludilu , jer se nema di okrenuti ni po lijepom vremenu a kamo li po snijegu Sada sam dobio presudu općinskoga suda u kojoj piše da komunalni otpad iznosi 62.06 kn , od čega je osnovni dio 36.96 , a sve ostalo je naplaćivanje različite vrste otpada po različitim cijenama i po kolićini. Napisao sam žalbu u kojoj sam naveo sve ovo što sam i Vama do sada napisao i da bi s i složio plaćati osnovni dio od 36.96 kn , ali za odvoz smeća nikome slučaju budući smeća nema pa u nadi povoljnijeg rješenja odgovora na žalbu čekam . Problem je nastao što je komunalno poduzeće poslalo iste uplatnice i vlasnicima , odnosno mojoj bivšoj supruzi i sinu uplatnice za plaćanje te komunalne naknade i to preko mog imena i prezimena i moje adrese i sa mojim imenom naznačenim na uplatnicama , ali u obavijesti da je to za njih dvoje , što bi kao trebalo značiti da im ja dam te uplatnice da oni plaćaju za nešto što uopće ne koriste , nego su samo suvlasnici , a ja jedini korisnik . Sada me zanima ako mi itko od Vas može pomoći sa savjetom što da ja napravim sa tim uplatnicama i mogu li oni prisiliti njih dvoje da plaćaju nešto za objekt gdje su oni samo suvlasnici i ništa drugo, a ja sam jedini korisnik nekretnine koji tu živimi proizvodim smeće koje oni ne dolaze preuzeti , budući nemaju što preuzeti . Da budem iskren ni kantu nisam nikada kupio , budući mi je to kao umirovljeniku za moju malu i blokiranu mirovine ne pune nego jako puno previše . je moje pitanje glasilo, pa ako mi ikako sada možete pomoći biti ću zahvalan do groba. Željko
 12. Poštovani admine -molba da me prebacite u dio foruma gdje pripadam---ja neznam , valjda zbog godina to napraviti . Stanujem sam u kući u dobrom voljom 1/2 vlasništva sina koji živi i radi vani a i druge polovina vlasništva bivše supruge koja je to vlasništvo dobila podjelom braćne tečevine i tu je isto prijavljena , ali tu ne živi . Kuća se nalazi u brdu , 500 m od glavne ceste uza samu šumu di je i bog rekao laku noć ,i svake godine dobivam tužbu od komunalnog poduzeća za plaćanje odvoza smeća sa tog kućnoga broja . Zadnjih tri , četiri godine , kamion za odvoz smeća uopće ne dolazi ponedjeljkom kako mu je obaveza prema rasporedu odvoza smeća , a ni neki drugi dan u tjednu da bi smeće odvezao , a ja da budem iskren ni nemam što dati da mi odveze . Od smeća što se da zapaliti , ja zapalim , što je organski otpad , stavljam u komposter i koristim za vrt , od metalog otpada sve odvezem u otkup takvog otpada , a drugoga smeća nemam , tako da stvarno i nemaju pošto dolaziti k meni da bi ga odvezli, pa ni kante nemam. Zimi , kada padne snijeg po mjesec dana nitko ne može doći do mene , pa ni ralica koja se jako teško probije , ali osposobi put toliko da ja mogu sići pješice do asvalta , ali vozilo za otpad ni neko drugo , pa ni poštar ni u ludilu , jer se nema di okrenuti ni po lijepom vremenu a kamo li po snijegu Sada sam dobio presudu općinskoga suda u kojoj piše da komunalni otpad iznosi 62.06 kn , od čega je osnovni dio 36.96 , a sve ostalo je naplaćivanje različite vrste otpada po različitim cijenama i po kolićini. Napisao sam žalbu u kojoj sam naveo sve ovo što sam i Vama do sada napisao i da bi s i složio plaćati osnovni dio od 36.96 kn , ali za odvoz smeća nikome slučaju budući smeća nema pa u nadi povoljnijeg rješenja odgovora na žalbu čekam . Problem je nastao što je komunalno poduzeće poslalo iste uplatnice i vlasnicima , odnosno mojoj bivšoj supruzi i sinu uplatnice za plaćanje te komunalne naknade i to preko mog imena i prezimena i moje adrese i sa mojim imenom naznačenim na uplatnicama , ali u obavijesti da je to za njih dvoje , što bi kao trebalo značiti da im ja dam te uplatnice da oni plaćaju za nešto što uopće ne koriste , nego su samo suvlasnici , a ja jedini korisnik . Sada me zanima ako mi itko od Vas može pomoći sa savjetom što da ja napravim sa tim uplatnicama i mogu li oni prisiliti njih dvoje da plaćaju nešto za objekt gdje su oni samo suvlasnici i ništa drugo, a ja sam jedini korisnik nekretnine koji tu živimi proizvodim smeće koje oni ne dolaze preuzeti , budući nemaju što preuzeti . Da budem iskren ni kantu nisam nikada kupio , budući mi je to kao umirovljeniku za moju malu i blokiranu mirovine ne pune nego jako puno previše .
 13. Molim admina , ako sam pogriješio mjesto teme da ju prebaci tamo gdje spada . Da budem kratak i jasan koliko uspijem : Nalazim se na crnoj listi banaka radi duga RBA banci na tekučem računu star preko petnaestak godina za račun koji su oni prodali agenciji za naplatu dugova , što znaći da su sebe namirili i 01.06.2016. godine mi zatvorili taj račun . Djelatnica mi kaže da ću biti na crnoj listi dok ne rješim problem sa tom agencijom , što sumnjam da ću napraviti za svog života , pa pitam ima li kakvog izlaza za mene , da me skinu sa crne liste ? Željko
 14. U šestome mjesecu 2016 g. izašla-otplaćena mi je ovrha od Dinersa. Budući sam imao cijeli niz u redu čekanja, moja šefica računovodstva-ne znam po kojem propisu mi nije nastavila oduzimati prvu ovrhu po redu u redu čekanja, nego mi je isplaćivala i dalje na blokirani račun. Sa 01.01.2017 odlazim u mirovinu gdje mi se nastavlja oduzimati na blokirani račun. Osobno znam iz usmenog i pismenog kontakta sa njime u 2015. godindi, kada sam pokušao jednim kreditom, isplatiti sve ovrhe u redu čekanja, da dinersu nije dosta to što sam mu uplatio tih petnaestak godina po jednu trečinu plaće što sam otplaćivao, ali se ne javljaju, pa me zanima kakva su njihova prava za dalje, a kakva su moja prava i dužnosti prema njima. To pitam zato što mi je namjera otići u osobni bankrot, pa neznam moram li i njih prijaviti, kao ovršitelje ili samo ove druge koji su bili u redu čekanja i moram li ih uopće prijaviti, budući se oni godinama ne javljaju i ne traže od mene ništa, osim jednih koji su kupili moj dug. Koga ja uopće moram prijaviti u osobnom bankrotu i što ako nekoga zaboravim, pa se javi sa svojim zahtjevom kada prođe kazneni period osobnog bankrota, ako to doživim? Lijepo molim pravne savjetnike da mi pomognu otići u osobni bankrot što bezbolnije, pa možda bar zadnjih par godina prije smrti dočekam ne blokiran i ne opterečen. Željko
×
×
 • Napravi novi...