Jump to content

compaa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tokom više mjeseci i godina poslodavac (gradska ustanova) rasporedom rada doveo je do stvaranja više stotina sati prekovremenog rada. Unazad godinu dana mjesečno isplaćuje po 10 sati prekovremenog rada, te prisiljava radnike da mjesečno koriste slobodne dane i do 80 sati, za koliko umanjuje stanje stećenih sati. Pedeset radnika imalo je oko 9000 sati. Radi se u turnusu 12-24, 12-48. Dali poslodavac smije na takav način ograničavati rad u punom radnom vremenu propisan zakonom i ugovorom da bi se riješio nagomilanih sati.
  2. Tokom više mjeseci i godina poslodavac (gradska ustanova) rasporedom rada doveo je do stvaranja više stotina sati prekovremenog rada. Unazad godinu dana mjesečno isplaćuje po 10 sati prekovremenog rada, te prisiljava radnike da mjesečno koriste slobodne dane i do 80 sati, za koliko umanjuje stanje stećenih sati. Pedeset radnika imalo je oko 9000 sati. Radi se u turnusu 12-24, 12-48. Dali poslodavac smije na takav način ograničavati rad u punom radnom vremenu propisan zakonom i ugovorom da bi se riješio nagomilanih sati.
  3. Radim u javnoj ustanovi (vatrogasna postrojba)u smjenama. U mjesecu u kojem pada blagdan na radni dan, poslodavac zadužuje radnike koji rade u smjenama s većim brojem radnih sati ( za osnovnu plaću) od propisanog fonda. To se događa bez obzira da li radnik radi na blagdan ili ne radi. Isto se događa i kada je radnik na godišnjem odmoru preko blagdana,tih osam sati mora odraditi ili ako ih redovnim radom u smjeni nije ostvario poslodavac ga zadužuje s manjkom sati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija