Jump to content

Mrezni

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Navodno moraju po zakonu. I uzalud im objašnjavam da nisu u pravu .... Pretražio sam sve ne bih li negdje našao sličan slučaj, ali bez uspjeha. U svakom slučaju hvala vam na odgovoru.
  2. Hvala na odgovoru. Postoji li negdje nekakv članak zakona gdje to piše, jer u računovodstvu uporno tvrde da moraju sve "potpore isplatiti na regularni tekući."
  3. Poslodavac je dobio potporu države i uplatio mi plaću (4000 kn) na redovni blokirani tekući račun (tvrde u knjigovodstvu da imaju takav naputak). Dugujem za alimentaciju pa ne potpadam pod one kojima je fina odblokirala račun. Tako je svih 4000 kn otišlo pod ovrhu za alimentaciju. Zanima me samo zna li netko da li je poslodavac bio dužan isplatiti dio na zaštićeni. Ovako sam prisiljen raditi dva mjeseca bez ikakvih sredstava za život.
  4. Stvari stoje ovako : Na autocesti Karlovac Zagreb, kod izlaza Demerje, u vrijeme dok se taj izlaz izgrađivao (ožujak 2009.), ograničenje je bilo 80 km/h presretač me snimio u službenom automobilu, na brzini od 145 km/h ... ok... jesam prekršaj sam napravio, priznajem. 12 mjeseci zabrane upravljanja, 3000 kn kazne i još 500 kn kazne zbog vožnje preticajnim trakom ... sve to pišem samo da vas uputim ... sticajem nekih nesretnih i nespretnih okolnosti nisam napisao zamolbu da mi se to pretvori u neku uvjetnu kaznu, obzirom da mi je vožnja posao od kojeg živim ... 22.08. 2009.na bregani uhite me zbog vožnje pod zabranom ... ok relativno dobro sam i prošao, prekršajni su mi oprostili jer me je općinski sud osudio na 3 mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana .... Imam 49 godina i u ovih 8-9 mjeseci nisam uspio naći drugi posao, doveo sam se do ruba egzistencije i palo mi je na pamet napisati ministru policije ili nekom tko bi mogao biti nadležan za to, jednu zamolbu da mi skrate kaznu i ova posljednja tri mjeseca mi omoguće da se vratim na svoj stari posao koji me čeka ... zabrana mi traje do 18.07.2010. u firmi se polako povećava posao i ako uzmu drugoga za mene neće biti mjesta ... zna li netko neku adresu na koju bih ovo mogao pokušati ? i znate li iz prakse za neki takav slučaj ? p.s. smatram da je mojih 12 mjeseci bilo prestrogo tim više što u medijima svakodnevno čitamo drugačije i blaže kazne za iste ili vrlo slične prekršaje ...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija