Jump to content

medo76

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zamolio bi nekoga za tumačenje navoda iz Zakona o porezu na dohodak. Naime, otac sam vanbračnog djeteta za koje plaćam alimentaciju. Imam li pravo na dolje navedeni osobni odbitak? "Osobni odbitak se može uvećati za: 0.5 osnovnog osobnog odbitka za uzdržavane članove uže obitelji te bivšega bračnog druga za kojeg plaćaju alimentaciju." Hvala,
  2. Hvala newbie! Jeli bi mi mogao još objasniti koji bi mi postupci bili u slučaju da imam njegovu i njenu suradnju, te u slučaju da imam njegovu a njenu ne?
  3. Bio sam u vezi s ženom koja je još bila u braku. Prije samog razvoda s djetetom iz prvog braka došla je živjeti kod mene. U međuvremenu je samnom zatrudnila, zbog neslaganja otišla u poprilično udaljeno mjesto, te rodila. Od razvoda do rođenja djeteta nije prošlo 300 dana. Naslov poruke je prezime, ali obzirom na situaciju molim nečiji savjet općenito vezan uz moje daljnje postupke. Želim biti dio života mojeg djeteta, isto kao i što želim da to dijete nosi moje prezime. Mislim da me nakon poroda (kojem sam bio prisutan) nije navela kao oca jer u dnevnom tisku idućeg dana nije navedeno ime oca već samo majke. Također vas molim da se obzirom na moje nesnalaženje osvrnete i na to što bi bilo najbolje za to dijete obzirom da sad ima 2 tjedna i da je od mene udaljeno kojih 300 km. Nisu mi sasvim jasne odluke moje bivše partnerice i obzirom na pogreške koje radi s prvim djetetom mislim da bi bio bolji roditelj. Što je u interesu djeteta? Što učiniti da što više vremena provodim sa svojim djetetom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija